Fenerbahçe doludizgin giderken...

29.03.2018 - 21:39 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 21:39

FENERBAHÇE DOLUDİZGİN GİDERKEN ANADOLU EFES NE YAZIK Kİ, BARCELONA KARŞISINDA HAZİN BİR SKORLA AYRILDI

KHIMKI 64-73 FENERBAHÇE

En zor deplasmanlardan birine giden Fenerbahçe Doğuş elini kolunu sallayarak galip gelerek yoluna devam etti. “Nasıl cümleyi beğendiniz mi?” Yıllar önce galiba Sevgili Hıncal Uluç yazmıştı: “Spor yazarları köşe yazılarını o kadar az cümle ile başlayıp bitiriyorlar ki! Şaşar kalırsınız!” diyordu. Hatta şu kadar cümle rakamı bile veriyordu. Basketbolun dört çeyreklik süreci eğer kavga gürültü ve herhangi bir olay yoksa! Tam maçın başındaki cümleye benzer şeyler bir şekilde başladım-dık! Halende basketbol emekçileri böyle yazıyor. Değişen sadece bir kaç rakam değişikliği dışında “kopyala koy” aynen devam! Sadece yazanlar değil, yorumcular içinde öyle! Aynı sözler aynı yorumlar! Sadece istatistiklerde rakam değişiklikleri! Basketbol ve futbolun kaderi desek daha doğru!

Alan - Adam adama – baskılı savunma – yüksek posta baskı, ribaund – asist – yardımlaşma ve baskeeeet.

Oyuncu ve takım başına istatistiki rakamlar! Aynen şu anda yaptığım gibi! İlk çeyrek 18/20 öndeyiz. İkinci çeyrek 38/37 geride tamamlıyoruz. Üçüncü çeyrek 53/59 öne geçmeyi başarıyoruz. Son çeyrek ise iyi savunma ve eksik oyuncularının katkısı olmadığı için hiç terlemeden maçı 64/73 önde tamamlıyoruz. Tertemiz idman maçı havasında ortam.

İnanın kariyerinde ilk kez hiç bağırıp çağırmadan ve çok sakin bir şekilde maç yöneten Obradovic öyle deneyimle ve işinin ehli ki, maçın seyrinden galibiyet ile Fenerbahçe Doğuşun çıkacağını biliyordu. Anlayamadığı bir şey hala Kalinic’in beklediği güçte olmaması. Datome ve Dıxon’un da hücum gücünden rahatsız. Ancak Melli 12, Wanamaker 14, Sloukas 11, Nunnanly 12 sayılara ulaşarak doğrusunu söylemek gerekirse yorulmadan, formalar terlemeden, önemli bir deplasman galibiyeti ile neticelendi. Eksik oyuncularını her saniye hisseden, Khimki’de ise her zaman ki, gibi Shved 19 sayı yükünü çekerken, Gill 12, Thomas 10 sayıda kaldı. Eh bir adım daha kısalan Final-Four yolunda Fenerbahçe Doğuş için merak ettiğim. Thomas-Guduric-Datome-Kalinc dörtlüsünün sayı üretiminde ne zaman devreye gireceği!

ÖNEMLİ NOT: Çok sevdiğim Anadolu Efes maçını seyretmek için ekran başına geçtiğimde hiç keyif almadığım gibi, Efes'in basketbol dışına düştüğü böyle maç izlemedim. Bu nedenle yazmama hakkımı kullanıyorum. "Hüzündür bize yakışan" dese de şair! Ben Barcelona karşısında Anadolu Efes'in bu kadar mahkum olmasına katlanamadım.

Senin için hazırladığımız haberler