Fenerbahçe çeyrek finale kalırsa deplasmanda seyircisiz! İşte sebebi

07.03.2024 - 23:51 | Son Güncellenme: 08.03.2024 - 08:11

UEFA Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, deplasmanda Union Saint-Gilloise ile karşılaştı. Mücadelenin ilk dakikalarında Sarı-Lacivertli taraftarların yaktığı meşale pahalıya patlayabilir! İşte detaylar...

Fenerbahçe çeyrek finale kalırsa deplasmanda seyircisiz! İşte sebebi

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

UEFA Konferans Ligi'nde bu akşam Belçika'da Union St. Gilloise karşısına çıkan Fenerbahçe, taraftarlarının meşale yakıp sahaya atarak maçın geç başlamasına neden olmaları nedeniyle, turu geçmesi halinde çeyrek finalde deplasmandaki karşılaşmasını seyircisinden mahrum şekilde oynayacak.

Nedeni bir önceki deplasman karşılaşması

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi grup maçlarında 30 Kasım'da Danimarka'da Nordsjaelland ile oynadığı karşılaşmada da Fenerbahçe taraftarları meşale yakıp sahaya yabancı maddeler atmışlardı. Bunun üzerine UEFA Disiplin Komitesi 25 Ocak 2024'te sarı lacivertli kulübe 20.000 Euro para cezası ve deplasmanda 1 maç seyircisiz oynama cezası vermiş ancak bu cezayı 2 yıl süreyle ertelemişti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de bir sakatlık şoku daha!
Habere Git

Ceza aktif hale geldi

İşte bu ertelemeyle birlikte St. Gilloise maçında tribündeki yerini alan Fenerbahçeli taraftarlar, aynı eylemi tekrarlayınca 2 yıl ertelenen ceza aktif hale gelerek Fenerbahçe'nin bir sonraki deplasman karşılaşmasında otomatikman cezalı duruma düşmesine neden oldular.

Meşaleler maçı durdurdu

Union Saint-Gilloise ve Fenerbahçe arasındaki mücadelenin 34. saniyesinde Fenerbahçeli taraftarlar sahaya meşale atarak oyunun durmasına neden oldu. Görevlilerin sahaya atılan meşaleleri temizlemesinin ardından karşılaşma kaldığı yerden devam etti.

Senin için hazırladığımız haberler