Fenerbahçe, Batshuayi'ye son teklifini yaptı! İşte yeni sözleşme detayları...

19.06.2024 - 09:05 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 09:20

Fenerbahçe yönetimi iç transferde sözleşmesi sona eren Belçikalı golcü Michy Batshuayi’nin menajeri ile bir araya gelerek yıldız futbolcu son teklifi sundu. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Batshuayi'ye son teklifini yaptı! İşte yeni sözleşme detayları...

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Jose Mourinho'yu takımın başına getirdikten sonra transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de sözleşmesi sona eren Michy Batshuayi'nin de takımdaki geleceği netlik kazanmak üzere... 

Yeni sözleşme görüşmeleri sürüyor

30 yaşındaki golcünün performansından memnun olan ve takımda tutmak isteyen sarı lacivertliler, Galatasaray’ın da transfer listesinde de adı geçen tecrübeli ile yeniden sözleşme imzalamak için görüşmeleri sürdürüyor.

Son resmi teklif yapıldı

Fenerbahçe yönetimi Michy Batshuayi'nin menajeri ile bir araya gelerek son resmi teklifini iletti.

Yıllık ücretine zam yapıldı, imza parası da verilecek

Fenerbahçe’den geçtiğimiz sezon yıllık 3 milyon euro para kazanan Batshuayi için yönetim rakamı arttırdı ve yıllık 3.5 milyon euro garanti ücret ve 3 yıl için yıllık 1 milyon euro olmak üzere toplamda 3 milyon euro da imza parası teklifinde bulundu.

Sözleşme detayları

Fenerbahçe'nin yeni sözleşme için Belçikalı golcüye yaptığı teklifin detayları şöyle:

  • Yıllık 3.5 milyon euro garanti ücret
  • 3 milyon euro imza parası. Her yıl için 1 milyon euro ödenecek
  • Süper Lig Şampiyonluğu için 200 bin euro şampiyonluk primi
  • Avrupa Başarı özel primi. Kazanılacak her kupa için 250 bin euro özel başarı primi
  • Ligde atılacak olan 20 gol ve üstüne 200 bin euro özel prim

Karar vermesi için bir hafta süre verildi

Fenerbahçe yönetimi, Michy Batshuayi'ye teklifi düşünmesi için bir hafta süre verirken, Belçikalı golcünün de bu teklife sıcak baktığı ve yeni sözleşmenin her an imzalanabileceği öğrenildi.

İki sezonda 44 gol ve 5 asist

Fenerbahçe'nin 2022-23 sezonun başında Premier Lig ekibi Chelsea'ye 3,5 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı 30 yaşındaki futbolcu, ilk sezonnuda 32 maçta 20 gol ve 2 asistlik performans sergilerken, geride kalan sezonda 43 maçta sahaya çıktı. Batshuayi bu maçlarda 24 kez fileleri havalandırırken 3 kez de gol pası verdi. 

Beşiktaş forması da giydi

2021-22 sezonunda Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen Belçikalı futbolcu, Türkiye kariyerinde siyah beyazlı takımla Süper Kupa, Fenerbahçe formasıyla Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Michy Batshuayi'nin güncel piyasa değeri 8,5 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler