Fenerbahçe affetmedi

01.04.2017 - 22:08 | Son Güncellenme: 01.04.2017 - 22:08

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Karabükspor’a konuk olan Fenerbahçe, iyi dış saha performansıyla galibiyete ulaşan ve 3 puanı alan taraf oldu.

Karabükspor açısından;

İç sahada kolay yenilgi yüzü görmeyen rahat oynayıp kolay galibiyetler alan ligin kaliteli takımlarından olan; sahasında Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş’ı yenen Karabükspor’da bu kez hedef, Fenerbahçe’yi puansız yollamaktı. Bu hedef doğrultusunda takım halinde orta alanı kalabalık tutup, prese dayalı bir oyun kurgusuyla maça başladılar. İlk yarı genelinde oyunu dar alana sıkıştırıp, topu ayağa oynayarak set hücumu yaparak Fenerbahçe savunmasını zorlamayı denediler. Bulmuş oldukları bazı pozisyonlarda adeta maça damgasını vuran kaleci Fabiano’yu geçemediler. Takım halinde ofansif futbola prim tanıyıp sık, sık ileriye çıktıklarında ise geride Fenerbahçe’ye geniş alanlar bırakıp savunma gerisine atılan toplarda rakibe ciddi anlamda pozisyonlar verdiler. Verilen bu pozisyonlarda biraz şans faktörü ve birazda kalecileri Ahmet Şahin sayesinde farklı yenilgiden kurtuldular.

Devreyi gol yemeden kapatan ev sahibi takım Karabükspor, ikinci yarının ilk dakikalarına oyunu önde kurup, daha atak oynayarak pozisyonlarla başladılar. On dakika kadar baskı kurar gibi olsalar da sonrasında Fenerbahçe’nin oyuna hakim olması neticesiyle ofansif anlamda fazlaca etkili olamadılar. İlerleyen dakikalarda dalga, dalga gelen Fenerbahçe ataklarını da karşılamakta oldukça zorlandılar. Güçleri oranında oyunda kalıp güçlü rakibine karşı ellerinden geldiğince direnmeye çaba gösterdiler. Ancak karşılarında yıldızlar topluluğu olan rakip Fenerbahçe ise yaptığı baskılı ve bunaltıcı ataklarıyla adeta golün sinyallerini veriyor ve Karabükspor savunmasını çok zorluyordu. Neticede bitime altı dakika kala ev sahibi takım güçlü rakibine karşı daha fazlaca direnemedi ve beklenen golü kalelerinde gördüler. Kalan dakikalarda maçı çevirme adına son çırpınışlarda fayda etmeyince 3 puanı kaybettiler.

Fenerbahçe’ye gelince;

Zorluk derecesi yüksek, kritik bir dış saha maçına çıkmıştı sarı lacivertliler. Mücadeleye daha atak başlayan Fenerbahçe karşısında, Karabükspor dörtlü olan savunmasını Ceyhun Gürselam’ı da geriye alarak beşleyerek önlem almaya çalıştı. Ancak Fenerbahçe; futbolun temel prensipleri içinde var olan, tempo, rakibe önde baskı, pas trafiği, top kayıplarında agresif olup topa tekrar sahip olmak, kanat atakları, şut organizasyonları ve final vuruşlarında skor üretmek gibi futbolun doğrularını yaptı. İlk yarı genelinde sarı lacivertlilerin oyuna hakimiyeti ve rakip kalede daha etkili olduğunu söylemek galiba hatalı olmaz. İlave olarak bu ofansif oyunları kapsamında ilk yarıda en az üç net golü kaçıran taraf yine Fenerbahçe takımıydı.

İkinci yarının ilk çeyreği dışında yine oyunun hakimiyetini eline alan, rakibe ciddi anlamda pozisyonlar vermeyen ve galibiyete endeksli oynayan taraftı. Özellikle son yarım saatte mevcut oyun düzeni içinde oyuncu ve doğal olarakta taktik değişikliğine giden sarı lacivertliler, rakibin gardını düşürüp kendi tempolarını artırarak sürekli gol için ciddi mücadeleler verdiler. “Yardımlaşma saha parselasyonu, kanat beklerinin hücuma katkısı, topun olduğu yerde çoğalmak, savunma hattını öne çıkartarak alan daraltmak, organize takım presi, akıcı pas oyunu, kolektif ruh ve kolektif oyun yapısıyla maçı bırakmayan ve üç puanı hedefleyen Fenerbahçe aradığı ve arzuladığı golü son dakikalarda da olsa bularak önemli bir galibiyet ve altın değerinde 3 puanı almayı başardı. Alınan bu 3 puana belki şimdilerde pek sevinen olmayabilir ama ligin sonlarında çok ihtiyaç duyulan bir katkı olabilir. Fenerbahçe takımını kutluyorum.         

Senin için hazırladığımız haberler