Fenerbahçe'den 12 Mayıs Açıklaması! Galatasaray'dan Cevap Geldi

12.05.2023 - 00:09 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 00:26

Fenerbahçe, 12 Mayıs 2012'de oynanan Süper Final'in ardından taraftar ile polis arasında yaşananlar hakkında açıklama yaptı. Galatasaray ise cevap verdi.

Fenerbahçe'den 12 Mayıs Açıklaması! Galatasaray'dan Cevap Geldi

AJANSSPOR HABER

12 Mayıs 2012, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'de oynanan ve Sarı-Kırmızılılar'ın ezeli rakibinin sahasında kupa kaldırmasıyla tarihe geçti. Maç sonrasına ise Fenerbahçe taraftarı ile polis arasında yaşanan olaylar damga vurdu.

Fenerbahçe'den açıklama, Galatasaray'dan cevap

Takvim 12 Mayıs 2023'ü gösterdiğinde Fenerbahçe, taraftarına yapılanlar hakkında açıklama yaptı. Galatasaray ise "Tarihte bugün" diyerek Sarı-Lacivertliler'e cevap verdi.

"FETÖ'nün gerçekleştirdiği 12 Mayıs saldırısı ilk günkü gibi taze"

Fenerbahçe, 12 Mayıs hakkında yaptığı açıklamaya, "Cumhuriyet tarihinin en kirli örgütü FETÖ'nün gerçekleştirdiği 12 Mayıs saldırısının üzerinden bugün 11 yıl geçmesine rağmen hafızalarımız ilk günkü gibi taze" ifadeleri ile başladı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç: "Aleyhine hata yapılan taraf hep biziz... Lehine olan takım malum"
Habere Git

"FETÖ'cü polisler tarafından planlı bir gerginlik başlatıldı"

Açıklamanın devamında "12 Mayıs 2012 tarihinde stadımızda oynanan maçın öncesinde FETÖ'cü polisler tarafından planlı bir gerginlik başlatılmış, tribünlerimizde ve stadımızın dışında hiçbir olay yokken stadımız gaza boğulmuş, sokaklarda taraftarlarımız kovalanmış, olaylar çıkarılmış, kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı demeden düşmanca canımıza kast edilmişti!" denildi.

"Fenerbahçe unutmayacak ve unutturmayacak!"

Son olarak ise "Bugün, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin adları belirsiz, nerede oldukları belli iken bugün, Fenerbahçe 'dünyanın en büyük spor kulübü' olarak milyonlarca taraftarıyla, savunduğu değerleriyle dimdik ayakta; 3 Temmuz 2011 gibi 4 Nisan 2015 gibi 12 Mayıs 2012'yi de unutmayacak ve unutturmayacak!" denildi.

Galatasaray'dan cevap gibi paylaşım

Galatasaray ise Fenerbahçe'nin yayınladığı açıklamanın hemen ardından "Tarihte bugün" başlıklı bir paylaşımda bulundu.

İlgini Çekebilir
TFF, İstanbulspor-G.Saray maçının nerede oynanacağını duyurdu!
Habere Git

"Galatasarayımız bir sezonda iki kere şampiyon oldu!"

Galatasaray'ın paylaşımında ise şu ifadeler yer aldı:

"TARİHTE BUGÜN | 12 Mayıs 2012

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu

Normal sezonu 9 puan farkla lider bitiren Galatasarayımız, puan farkı ikiye bölünerek oynatılan Süper Final'i de kazanarak bir sezonda iki kere şampiyon oldu!"

12 Mayıs 2012'de ne olmuştu?

12 Mayıs 2012'de Fenerbahçe Ülker Stadı'nda Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan Süper Final öncesi ve sonrasında polis taraftarlara sert müdahalelerde bulunmuştu. Özellikle maç bitiminde hiçbir neden yokken taraftara biber gazı sıkılmış ve ortalık adeta savaş yerine döndürülmüştü. Durumu protesto eden bir çok taraftar gözaltına alınmıştı.

Galatasaray kupayı karanlıkta kaldırdı

0-0'lık maçın sonundaysa Galatasaray şampiyon olmuştu. Fenerbahçe Kulübü, yaşanan olaylardan sonra statta kupa töreni yapılmasını istememişti. Ancak Galatasaray yönetimi kupayı almadan stattan ayrılmayacağını bildirdi. Fenerbahçe yönetimi stat ışıklarını kapatınca, gece yarısından sonra sarı kırmızılılar kamera ışıkları altında şampiyonluk kupalarını Kadıköy'de kaldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler