Fener 86’da okşadı, 90+'da öptü: 1-0

23.04.2017 - 22:26 | Son Güncellenme: 23.04.2017 - 22:26

Maç genelinde savunma futbolu nasıl oynanır dersini veren Fenerbahçe, futbolun 90 dakika olduğunu da son dakikada attığı golle öğreterek önemli bir galibiyet alıp TT Arena’da Fener alayı yaptı. 1-0.

Ev sahibi Galatasaray açısından:

Maçın ilk on dakikalık bölümünde kontrollü bir futbol sergileyen Galatasaray takımı rakip topla buluştuğunda ise baskı yapmalarıyla dikkatleri çektiler. Sonraki dakikalarda topa daha çok sahip olan ofansif bir futbol kurgularıyla tempoyu artırmaya çalıştılar. İlk yarıda Fenerbahçe’ye kıyasla önde daha baskılı oynayan, daha fazla kenar atakları yapan, daha çok şut girişimlerinde bulunan ancak final pas ve vuruşlarında ciddi anlamda efektif olamayan bir Galatasaray takımını izledik.

İkinci yarıda da yine aynı oyun kurgusunu devam ettirdiler. Rakibin iyi savunma yapması özellikle orta alını iyi kapatmaları, kendi yarı alanlarında adam ve alan markajını kusursuz sergilemeleri Galatasaray takımına sadece zaman harcatmaktan başka bir şey yaptırtmadı. Galatasaray takımı topa sahip olma, pas organizasyonu ve kanat varyasyonlarıyla oyunun hakimi gibi görünse de, aslında bal yapamayan arı rolünün dışında fazlaca bir katkıları olmadı. Savunma futbolu nedir? adeta dersini veren rakip Fenerbahçe karşısında skor üretmekte oldukça zorlanan bir takımdı Galatasaray. Oyunun büyük bir bölümünü böylesine rölantide geçirdiklerinden ani rakip atakları karşısında savunma kurgularında ciddi konsantrasyon bozuklukları yaşamaları yenilebileceklerinin önemli sinyalleriydi. Nitekim Fenerbahçe takımı maç genelinde iki kere ciddi sayılabilecek atak geliştirdi ve bunlardan birisi golle sonuçlandı.

Her ne kadar 11 kişilik klasik bir takım formasyonuyla mücadele eden sarı kırmızılar için, bir de aysbergin görünmeyen yüzü var ki amaçlarını ve hedeflerini kaybetmiş, takım birlikteliğinden uzak 11 kişilik insanlar kümesi olmalarıydı. Hal böyle olunca, kimse de kusura bakmasın hani rakipte zurna değil beyler, eksikte olsa, sakatta olsa, forsuz da olsa karşınızda bir Fenerbahçe var. Dikkatli olmazsanız, haddinizi aşan bir futbol kurgusuyla oynarsanız o vakit kusura bakmayacaksınız Fenerbahçe’de sizi böyle öper.

Fenerbahçe’ye gelince;   

Görünen o ki; Galatasaray maçı Fenerbahçe takımı için artık bir ezeli rekabetlikten çıkmış sanki sıradan bir mahalle takımıyla oynuyor hale gelmiş. Maç genelinde Galatasaray’ı hiç ciddiye almadılar. 90 dakika boyunca hani yalandan da olsa zahmet buyurup bir ileriye çıkıp korner dahi yapma tenezzülünde bulunmadılar. Çünkü Galatasaray’ı çok küçümsediler. Maç genelinde onları hep aşağılayıp sürekli dalga geçtiler. Ciddi anlamda iki kez rakip ceza alanına geldiler. Onlarda birincisi bitime dört dakika kala oldu ve bakın sizi biraz sonra öpeceğiz mesajını Alper ile verip gittiler. 90+1’de ise demedik mi diyerek golü Galatasaray ağlarına gönderip güle oynaya, eskiden eze, eze yenerlerdi şimdi ise dalga geçe, geçe yenip döndüler.

Eee, ne yapacaksınız diyen ne güzel söylemiş; bunun adı Oyun, bilmeyene K….

Fenerbahçe takımını kutluyorum.       

Senin için hazırladığımız haberler