Sofiane Feghouli’nin Karagümrük’ten Alacağı Maaş Belli Oldu

13.12.2022 - 10:39 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 11:15

5 sezon Galatasaray formasını giydikten sonra Karagümrük’e imza atan Sofiane Feghouli’nin İstanbul ekibinden alacağı maaş belli oldu. İşte detaylar...

Sofiane Feghouli’nin Karagümrük’ten Alacağı Maaş Belli Oldu

AJANSSPOR-HABER

5 yıl giydiği Galatasaray formasına sezon başında veda eden Sofiane Feghouli, sürpriz bir karar alarak geçtiğimiz ay Fatih Karagümrük ile 1.5 yıllık sözleşmeye imzasını attı. İstanbul ekibine transferi büyük ses getiren Cezayirli yıldızın, alacağı maaş da belli oldu. 32 yaşındaki futbolcunun sezon sonuna kadar yaklaşık 400 bin Euro maaş alacağı iddia edildi.

Levent Kartop: 350-400 bin Euro alacak

Galatasaray’dan yılda bonuslar hariç 3 milyon 800 bin Euro maaş alan Feghouli’nin transferiyle ilgili olarak Karagümrük Sportif Direktörü Murat Akın ile yaptığı konuşmayı aktaran eski futbolcu ve teknik direktör Levent Kartop, Cezayirli futbolcunun sezon sonuna kadar 350 – 400 bin Euro kazanacağını söyledi.

"Bu adam 1 yıl önce 4 milyon Euro’ya oynuyordu"

Lider Haber’de ekranlara gelen Kale Çizgisi programında konuşan Levent Kartop, Murat Akın ile yaptığı konuşmayla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Murat Akın ile konuştum. ‘Galatasaray bu futbolcuya 3-4 milyon Euro veriyordu, nasıl aldınız?’ dedim. ‘Sezon sonuna kadar bizden alacağı rakam 350-400 bin Euro’ dedi. 

İlgini Çekebilir
İşte 2022 Dünya Kupası’nın güncel gol ve asist kralları
Habere Git

Ben şok oldum. Bu adam 1 yıl önce 4 milyon Euro’ya oynuyordu. ‘Feghouli, Karagümrük’e en az 1.5 milyon Euro’ya imza atmıştır’ diye düşünüyordum.” 

Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet etti

Sözleşmesini tamamlamasının ardından geçtiğimiz sezon sonunda yolların ayrıldığı Feghouli, alacakları sebebiyle Galatasaray’ı FIFA’ya şikayet etmişti. 

Cezayirli oyuncu; birikmiş alacağı, maç başı prim ve bonusları ile ev kirasını içeren kalemler için sarı-kırmızılı takımı FIFA'ya şikayet ederek, 1.6 milyon Euro talep etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş iddiaları yalanlamıştı! Yıldız oyuncuyla görüşmeler başladı
Habere Git

Feghouli'nin Galatasaray performansı

Kariyerinde Valencia’nın ardından formasını en çok giydiği takım Galatasaray olan Sofiane Feghouli, 162 kez Sarı-Kırmızılı formayı sırtına geçirdi. 34 gol atan Cezayirli yıldız, 32 kez de arkadaşlarını golle buluşturdu.

Senin için hazırladığımız haberler