Eski Futbolcu Arda Turan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Oluyor

16.02.2023 - 22:47 | Son Güncellenme: 17.02.2023 - 00:46

Geçtiğimiz eylül ayında futbolu bırakan Arda Turan'ın Ümit Milli Takım'da Tolunay Kafkas'tan boşalan Genç Milli Takımlar Teknik Direktörü pozisyonuna geçeceği iddia edildi.

Eski Futbolcu Arda Turan Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Oluyor

AJANSSPOR-HABER

Ümit Milli Takım'da görevden ayrılan Tolunay Kafkas'ın yerini kimin alacağı belli oldu. TRT Spor'dan Barış Yurduseven'in haberine göre, Genç Milli Takımlar Teknik Direktörlük görevine eylül ayında futbolu bırakan Arda Turan geçecek.

Yakında duyurulacak

TRT Spor'un bildirdiği habere göre Arda Turan'ın görevin başında geçtiği önümüzdeki günlerde duyurulacak. Tolunay Kafkas 2020'de başına geçtiği Ümit Milli Takım'dan iki hafta önce ayrılmıştı.

Antrenörlük için adım attı

Arda Turan geçtiğimiz aylarda teknik direktörlük için kolları sıvayıp, TFF'nin UEFA A ve B Lisans Antrenörlük kurslarına katıldı. Turan geçtiğimiz haftalarda Esenler Belediyesi'nin düzenlediği "Gençler Kaptanlarla Buluşuyor" etkinliğinde konuya ilişkin "Tabii ki teknik direktörlük yapmak istiyorum ama doğru yerde, doğru zamanda, doğru şartlarda. Acele etmiyorum." ifadelrini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Arda Turan'dan yardım çağrısı
Habere Git

Genç antrenörleri destekledi

Geçtiğimiz günlerde Socrates Youtube kanalında Mehmet Demirkol'un sunduğu Galaxy Rehberi programına katılan Arda Turan; TFF'nin Emre Belözoğlu, Nuri Şahin ve Selçuk Şahin gibi genç antrenörler için lisans alma sürecini kolaylaştırması gerektiğini söyledi.

Üst düzey bir kariyer yaptı

2011'de Galatasaray'dan İspanyol devi Atletico Madrid'in yolunu tutan Arda Turan burada kulübün sembol oyuncularından biri oldu. Diego Simeone ile altın bir dönem geçiren Atletico Madrid ile La Liga, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupası şampyionluğu kazanan milli oyuncu bir kez de şampiyonlar ligi finali kaybetti. 2015'te 35 milyon Euro'ya diğer İspanyol devi Barcelona'ya transfer olan Turan, Katalan ekibinin formasını 3 sezon giydi ve burada da La Liga şampiyonluğu yaşamayı başardı.

Milli takımın 100'ü oldu

Başarılı futbolcu ilk kez 16 Ağustos 2006'da sırtına geçirdiği milli takım forması ile tam 100 maça çıktı. Euro 2008 ve 2016'da ülkemizi temsil eden kadronun en önemli parçalarından olan Turan, 100 maçta 16 kez ağları sarstı.

İlgini Çekebilir
Arda Turan'dan teknik direktörlük açıklaması: ''Hayalim...''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler