Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç İçin Suç Duyurusu

16.08.2023 - 15:16 | Son Güncellenme: 16.08.2023 - 15:29

Eski asbaşkan Yılmaz İlkay Arın, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında görevini kötüyü kullanma ve zimmetine para geçirme iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç İçin Suç Duyurusu

AJANSSPOR HABER

Türkiye Boks Federasyonu'nun eski asbaşkanı Yılmaz İlkay Arın, mevcut başkan Eyüp Gözgeç hakkında yaptığı suç duyurusundan sonra yeni bilgiler ortaya çıktığını iddia ederek, görevi kötüye kullanma ve zimmet ithamıyla ikinci bir suç duyurusunda daha bulundu.

Toplanan paralar eksik yatırıldı

Arın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'na yaptığı suç duyurusunda 2022 yılında Erzurum'da yapılan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası için sporcu başına günlük 70-80 Euro olarak toplanan paranın Gözgeç'in hesabında tutulduğu, federasyon hesaplarına 8 ay gecikmeli ve eksik yatırıldığı iddia edildi.

"162 bin Euro, 122 bin Euro fatura edildi"

Suç duyurusunda şöyle denildi: "130.000 Euro paranın 8 ay gecikmeli olarak federasyonun hesaplarına yatırdığı bilinmektedir. Bunla birlikte yatırılması gereken resmi rakamın 162 bin Euro olduğu fakat şüpheli tarafından 122.000 Euro şeklinde eksik ödeme yapıldığı bilinmektedir."

İlgini Çekebilir
Boks Federasyonu’ndan kaçan kaçana! İki istifa daha...
Habere Git

"Paralar 7 ay geç yatırıldı"

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in paraları hesabında tutarak görevini kötüye kullandığı savunulan suç duyurusunda, "Öte yandan 2022 yılında Euro cinsinden toplanmış olan para, 6-7 ay geçmesinin ardından Eyüp Gözgeç tarafından paranın toplandığı tarihteki kura göre hesaplanmak suretiyle TL olarak federasyon hesaplarına yatırılmış ve kurumun büyük bir zarara uğramasına sebep olunmuştur. Nitekim bu husus şüpheli tarafından basın önünde kabul edilmiş ve gecikme suretiyle paranın yatırıldığı kabul edilmiştir" denildi.

"İhale yerine sipariş verildi"

Eyüp Gözgeç yönetiminin bir çok sporcuya müsabakalara katılmadan milli sporcu belgesi düzenlediği öne sürülen suç duyurusunda, İstanbul'da yapılan Dünya Boks Şampiyonası için gerekli malzemeler için ihale açmak yerine yakın çevresine spiraş usülüyle verdiği de iddia edildi.

"10 milyonluk fatura iptal edildi"

Gözgeç'in milli takıma orijinal değil, imitasyon olarak tarif edilen ürünlerden verdiği öne sürülen suç duyurusu metninde bütçe konusunda da ithamda bulunuldu: "Bütçe yapılırken 2022-2023 görüşmeleri öncesi federasyonu 10 milyon TL borçlu olarak gösteren şüpheli, bakanlıktan bütçe onaylandıktan sonra 10 milyonluk faturayı iptal etmiş ve eski hale döndürmüştür. Bu hususun açıklanması gerekmektedir."

İlgini Çekebilir
İstifa eden Çınar'dan olay sözler: "Çeneme kilit vurmam!"
Habere Git

Suçlamalar 12 yıla kadar hapis öngörüyor

Eski asbaşkan Yılmaz İlkay Arın, Boks Federasoyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında yaptığı suç duyurusunda zimmetine para geçirmede, görevini kötüye kullanmadan ötürü Türk Ceza Kanunu'nda 5 yıldan 12 yıla kadar; kamunun zarara uğratılmasıyla haksız menfaat sağlayan kamu görevlilerine de 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası; ve görevde ihmal ve gecikme gösterilmesiyle kamunun zarara uğratılması nedeniyle de 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğü vurgulandı.

Kamu davası açılması talep edildi

Suç duyurusu dilekçesinin sonunda şu talepte bulunuldu: "Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç hakkında görevi kötüye kullanma ve zimmet suçlarından ve tespiti yapılacak diğer suçlardan kamu davası açılmasına karar verilmesini vekaleten talep ederiz."

Senin için hazırladığımız haberler