Federasyon başkanı istifa etti

13.02.2020 - 01:52 | Son Güncellenme: 12.02.2020 - 22:59

Federasyon başkanı istifa etti

Guardian sport haberine göre;  Fransız sporcuların istifa etmesi için isyan ettiği federasyon başkanı pes etti, tecavüzcü antrenörleri korumakla suçlanan federasyon başkanı istifa etti. Fransa'da buz patenci Sarah Abitbol'un itirafı sonrası birçok sporcunun da tecavüze uğradıklarını açıklamaları, federasyon başkanının istifa etmesini sağladı.

Beyer, Jean-Roland Racle, Michel Lotz gibi antrenörlerle başka patencilerin de tecavüz suçlamasında bulunmasına rağmen çalışmaya devam eden Fransa Buz Sporları Federasyonu'nun (FFSG) başkanı, Spor Bakanı Roxana Maracineanu'nun hesap sorup istifa talep etmesinin ve sporcuların Abitbol'a destek açıklamasının ardından, görevi bırakmak zorunda kaldı. 

Sarah Abithol’un 44 yaşındaki yayınladığı otobiyografisinde yer alan “Antrenörlerim tarafından tecavüze uğradım” şeklindeki ifadelerinin ardından diğer buz patencilerin de benzer açıklamaları, Didier Gailhaguet’in görevini bırakmasına neden oldu. Sarah Abitbol eski antrenörü tarafından 15-17 yaşları arasında defalarca tecavüze uğradığını ve bu durumun yöneticiler tarafından hasır altı edildiğini söylemesi ile başlayan tartışma, Fransa’nın en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

Birçok başka sporcu da artık sessiz kalamayacaklarını belirterek Sarah Abitbol’e destek verdi. Gilles Beyer, Jean-Roland Racle ve Michel Lotz isimli antrenörler tarafından tecavüze uğradıklarını açıklayan sporcular, Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu’nun da devreye girmesini sağladı. Roxana Maracineanu, Gailhaguet’ten savunma talep etti ve istifasını istedi. Bir süre istifa etmemekte direnen Gailhaguet, görevini bırakmak zorunda kaldı.

Sarah Abitbol, kitabında yaşadıklarını şu şekilde anlatmıştı:

“Eski koçum bana dokunan ilk erkekti. Dokunmalar 15-17 yaşlarında tecavüze dönüştü. Yaşadıklarımı birçok kez anlatmaya çalıştım ancak organize bir sessizlik politikası ile karşılaştım. Herkes bana çenemi kapatmamı söyledi. Ben de itaat ettim ve sustum. Emekli olduktan sonra eski spor bakanına bana tecavüz eden antrenör Beyer hakkında şikayette bulundum. Bana ‘Onun hakkında elimizde bir dosya var. Ancak gözlerimizi kapatacağız ve görmezden geleceğiz’ şeklinde cevap verdi.”

Senin için hazırladığımız haberler