FB TV kapanacak... Sinyali verdi başkan

24.10.2020 - 12:38 | Son Güncellenme: 24.10.2020 - 12:50

Son dakika Fenerbahçe haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'nin Youtube'da devam edeceğini açıkladı. Koç ayrıca Kenan Evren Lisesi'ni de alacaklarını söyledi. Detaylar haberimizde...

FB TV kapanacak... Sinyali verdi başkan

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, online olarak düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Toplantı'sında açıklamalarda bulundu.

"FBTV kapanıyor mu diye düşünmeyin"

FB TV'nin artık Youtube'da hayata devam edeceğini belirterek sözlerine başlayan Koç, "2-3 sene içinde olur 5 sene içinde olur. Er ya da geç Youtube üzerine geçmek zorundayız. FBTV’nin kulübe maliyetleri çok yüksek. Youtube yayınları kulübe gelir getirmeye başladı. FBTV kapanıyor mu diye düşünmeyin. Youtube üzerinde yapacağız. Bir gerçeği dile getirmek istedim. FBTV’deki çalışanlar işlerine devam edecek. Kulübe maliyetleri azalacak ve küçülmek zorundayız. Youtube'da aylık 500-600 bin TL gelir elde etmeye başladık" dedi. 

"Kenan Evren Lisesi arazisini alacağız"

Kenan Evren Lisesi arazisini alacaklarını kaydeden Koç, "Kenan Evren Lisesi arazisini alacağız. 1-2 sene içinde kulübümüze gelir getirecek bir projeyi hayata geçireceğiz. Siz üyelerimizin de değerli görüşlerini bekliyoruz. Eski başkanımız Aziz Yıldırım’a, Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Emre Belözoğlu çok güzel işler yaptı"

Emre Belözoğlu'nun çok güzel işler yaptığını da ifade eden Koç, "Emre Belözoğlu çok güzel işler yaptı. Burhan Bey de biraz önce maliyetlerin ne kadar düştüğünü açıkladı. Aynı zamanda döviz borçlarını TL’ye çevirirken bunu güzel zamanda yakaladık.

"Transfer yapmakla her şey bitmiyor"

Yönetim yapacağını yaptı. Sorumluluk teknik adamın diye algı var. Böyle bir şey yok. Transfer yapmakla her şey bitmiyor. Doğru bir ortamı yaratmak lazım. İşimiz bitmiyor. Yönetimin ödemelerini yapabilmesi, iklimi sağlayabilmemiz lazım. Buradaki en önemli şey aile olabilmek, birlik ve beraberlik içinde olabilmektir" ifadelerini kullandı. 

"Fenerbahçe sezon öncesi hep şampiyon ilan edilir"

Fenerbahçe'nin sezon öncesi hep şampiyon ilan edildiğini belirten Koç, "Fenerbahçe sezon öncesi hep şampiyon ilan edilir. Hep aynı senaryo ve aynı kişiler yapıyor bunları. Bunlar bize zarar vermektedir. Ne transfer ile ne de 5 maçla şampiyon olunur, bu uzun maratondur. Bu köprünü altından çok sular akacak. Fenerbahçe federasyonu vs. Utanmadan sıkılmadan bunu söylüyorlar. Futbola katkısı olmayan bazı medya mensuplarının ekranlarda böğürerek Fenerbahçe şampiyon yapılacak diyorlar. Futbolda rekabet her sene artıyor. Fenerbahçe geçen sene de iyi başladı 7. sırada bitirdi. Tuzaklara düşmeyelim, diri olalım beraber olalım" dedi. 

"Yetkililerden rica ediyoruz"

Otobüs saldırısına değinen Koç, "Bu sadece Fenerbahçe futbol takımına değil; Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk futboluna, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılmış bir saldırıdır. Bu emellerine ulaşsalardı, orada can kayıpları olsaydı yine bu şekilde mi davranılacaktı? Bu devletimizin ayıbıdır. Her bir Fenerbahçe taraftarı rahatsız ve bu şekilde düşünmektedir. Türkiye istese bunun derinine iner. Her türlü imkana sahiptir. Yetkililerden rica ediyoruz bu konu en kısa sürede aydınlatılmadır. Aydınlatılmaması da en büyük ayıptır" diye konuştu.

"19 Ağustos’ta bu karara itiraz ettik"

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, "Bu kanayan bir yara. 5.5 yılı buldu. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmış ve delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığın karar verildi. Biz de 19 Ağustos’ta bu karara itiraz ettik. Bu faillerin bulunması ve en ağır şekilde cezalandırması içim takipçisiyiz" dedi.

"Fenerbahçe hak ettiği şampiyonlukları göğsüne takacaktır"

Sarı-lacivertli takımın hak ettiği şampiyonlukları alacağını kaydeden Koç, "28 şampiyonluğumuz var. Er ya da geç şampiyonluklarımızı alacağız. Bununla ilgili yoğun mesai var. Ama an itibarıyla yavaş yavaş bu konunun başkalarının dikkatini çektiğini görmek... Bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu iş bize nasip olur olmaz Fenerbahçe hak ettiği şampiyonlukları göğsüne takacaktır" dedi. 

"Kulübümüzü dijital dünyada başka bir platforma taşıyalım"

Mohikan'ın kulüp için çok önemli olduğunun altını çizen Koç, "Mohikan geliyor... Mohikan bizim için çok önemli. 27 Ekim Salı akşamı ne olduğunu açıklayacağız. Bu yüzden fazla detaya giremiyorum. Mohikan, savaşçı, mücadeleci, kararlı, yaratıcı, fedakar ve sadık. Bu yüzden Mohikan ismini seçtik. Bunun ne olduğunu açıklayacağız.

Basketbol takımımız NBA'de sosyal medyada en çok konuşulan takımdı hatırlarsanız. O yüzden Mohikan geliyor, sahiplenin. Kulübümüzü dijital dünyada başka bir platforma taşıyalım" açıklamasını yaptı. 

"Yine indirim isteniyor"

Gelirler hakkında konuşan Koç, "Kombine satamıyoruz, maç günü bileti satamıyoruz. Yayıncı kuruluş en büyük gelir yerimiz. Orada ne alacağımız belli değil. Geçen sene bir indirim yapılmıştı. Yine indirim isteniyor. Kontrat şartlarına dönmeliyiz. Dolayısıyla ne alacağımızı bilmiyoruz. Söylenen rakamlar alacağımız rakamlardan daha düşük rakamlar. Finansal açıdan 2020-21 sezonuna başladık. Birçok oyuncu gitti birçok oyuncu geldi. Alternatifli bir kadro kurduğumuzu düşünüyoruz. Kadro derinliğinin ne kadar önemli olduğunu göreceğiz. Futbolda umutlu başladık" dedi. 

"Fenerbahçe şeffaf değil. Ne demek şeffaf değil?"

Fenerbahçe'nin her şeyi SPK'ya açıkladığını belirten koç, "Şımarık bir Fenerbahçe. Bir de öyle hava yaratılıyor. Fenerbahçe şeffaf değil. Ne demek şeffaf değil? Her şeyi açıklıyoruz. SPK'ya açıkladık. Algı operasyonları vs vs... Biz işimize bakıyoruz. Omuz omuza verdik. İşimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. 

"İnşallah bu sene o sene olur"

İnşallah bu sene sizlere layık oluruz ve mutlu edebiliriz. Başta futbol olmak üzere. Bu sene farklı bir ekip var, bu sene birbirini destekleyen bir ekip var, güç veren bir ekip var. İnşallah bu sene o sene olur" diye konuştu. 

"Olağanüstü dönemden geçiyoruz"

Olağanüstü bir dönemden geçtiklerini söyleyen Koç, "Olağanüstü dönemden geçiyoruz. Yeni normallere alışmaya çalıştık. Yazın bu iş biter dedik. Ne yazık ki ondan çok uzağız ve belki de daha kötü durumdayız. Kendi hayatlarını bizim için riske eden sağlık çalışanlarına müteşekkiriz. Aslında çok anormal bir durumdan geçiyoruz. Sağlık Bakanlığı'na da teşekkür etmek istiyoruz. Her hafta sporda korona vakaları çıkıyor. Kural değiştirildi. Artık maçlar ertelenecek. Sporcular olarak sizler hayatlarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bizim sporcularımız önlemlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bilinçli ve sorumlu davranmaları gerekiyor. Kalabalıktan uzak durmalı ve özel hayatlarınızdan feragat etmelisiniz.

Emre Sakçı... Emre kardeşimiz Macaristan’da tek başına ve yarışlara giriyor. Türk spor tarihinde 50 metre kurbağalamada dünya tarihinin en iyi 9. derecesidir. Türk sporunun en iyi başarısıdır.

"Bu sene seçim senemiz"

Bu sene seçim senemiz. Şahsi düşüncem covid konusu bizi yoracak. Benzer ortam ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Elektronik genel kurul için çalışıyoruz. En büyük hayalim Demokratik seçimlerin yapılmasıydı, her bir aday Tv ve radyolarımızı kullanıp görüşlerini aktarabilir. Hiçbir şekilde engelleme olmayacak. Biz kulüp imkanlarını kullanmayacağız.

"Acele etmeden ülkeye uyan en iyi yasayı çıkarmamız gerekiyor"

Bir yasa çıkarılırken süreç ve maddeler vardır. Bize göre iki tarafta sıkıntılar vardır. Yasa gelişme süreci doğru değildir. Bizlerden görüş alınmıştır ama ne kadar içine girdi girmedi bilmiyorum. Bütün paydaşların katkı sunduğu kafa yorduğu bir yasa olmalıdır. Maddeler olarak özellikle futbol tarafında sıkıntılar vardır. Acele etmeden ülkeye uyan en iyi yasayı çıkarmamız gerekiyor.

"Bir Alex, Volkan Demirel jübile maçı tamamen bu fikir"

Bizlerin yeni gelir kalemlerine ihtiyaçları var. Bir nebze damlaya damlaya göl olur anlayışıyla hareket etmek gerekiyor. Youtube’dan beklentim çok çok yüksek. Bir Alex, Volkan Demirel jübile maçı tamamen bu fikir. Bu imkanlar teknolojik ortamda var artık. Futbolcuların başka taraflarını gösteren çalışmalar var. Çok beğeneceksiniz" şeklinde konuştu. 

"Stopaj iadesi daha da önem kazanacak"

Stopaj iadesinin ne olacağının belli olmadığını ifade eden Koç, "Hepimiz biliyoruz ki çok büyük sıkıntılar üst üste geldi. Sıkıntılı durumun üstüne bir kur etkisi geldi. 1 milyon lira oldu şimdi 100 bin Euro. Kur bizi etkiledi. Üstüne stopaj yani vergi iadesi. Saat gibi çalışıyordu, Cumhurbaşkanımızın deyimiyle kulüplere katkı sağlayacaktı. Bunlar durduruldu ocak ayında. Yeniden yapılanma da Dernek ile Futbol A.Ş arasında hiçbir ilişki kalmayacak. Stopaj iadesi daha da önem kazanacak. Hala yerine ne konacak belli değil. Bu kadar iyi işleyen sistem neden durduruldu, anlamak mümkün değil. Stopaj iadesinin ne olacağı belli değil. Aram bey altyapı için mesai harcıyor. 200-300-500 bin TL katkı sunuyor kongre üyelerimiz. Yeni vergiler geldi, yüzde 40'a çıktı sanki her şey iyi gidiyormuş gibi. 

Bu süreçte destek olan herkese teşekkür ederim, vermek zor ama istemek daha zor. Vakit ayırıyor insanlar. O konuda müteşekkiriz" dedi. 

"Bize transfer yapamaz dediler"

Harcama limitleri ve Bankalar Birliği konusu ile sözlerine devam eden Koç, "Bize transfer yapamaz dediler. Limitler açıklandı. Dünya ve Türkiye gerçekleri farklıydı. Bankalar Birliği ile anlaşma yapınca Vedat’ı ve Jailson’u satınca bizden ayrılanlara teşekkür ediyorum, mukavelelerin çoğunu performansa bağladık.

Böyle olunca Fenerbahçe katekulli yapıyor söylemleri başladı. MHK değişti Fenerbahçe’ye maal ettiler. Fenerbahçe ile MHK’nin yaşadıkları ortada. Şımarık Fenerbahçe bir de böyle bir ortam yaratıyorlar. Fenerbahçe şeffaf değil. Mecbur kalınca açıklıyoruz neden bize laf atıyorsunuz hep bizim etrafımızda dönen senaryo ve algı operasyonları, biz konuşmamaya çalışıyoruz işimize bakıyoruz. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacaklar algısına kapılmıyoruz, bu tuzağa düşmeyeceğiz. 0 kilometre sportif direktör daha 3. Takımını çalıştıran hoca huzur ve uyum içindeyiz, kimyamız uyuşuyor, doğru yoldayız, biraz da şans bize gülerse iyi olacağız.

"Basketbolda efsane hocamız ayrıldı ona teşekkür ediyorum"

Basketbolda efsane hocamız ayrıldı ona teşekkür ediyorum. Kokoskov ile anlaştık. İyi başladık. Bayen Münih maçı akla zarar bir ikinci yarı. 4’e 1 galibiyetimiz olabilirdi ama umutluyuz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gördük ki sözleşmelerde cömert davranmışız onları çözdük. Sezon sonunda neticeler belirleyecek. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. FB TV’de özel bir 29 Ekim programı yapacağız. 10 Kasım’da Anıtkabir’e kulüp çalışanlarıyla gitmeyi düşünüyoruz. Cumhuriyetimizin 97. Yılı kutlu olsun" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler