Fatih Terim'e kupa için son engel belli oldu!

06.03.2024 - 22:31 | Son Güncellenme: 06.03.2024 - 22:43

Yunanistan Kupası yarı final mücadelesinde Aris, sahasında Panaitolikos ile berabere kaldı ve finalde Panathinaikos'un rakibi oldu. İşte detaylar...

Fatih Terim'e kupa için son engel belli oldu!

AJANSSPOR-HABER

Yunanistan Kupası yarı final ikinci karşılaşmasında Aris, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Panaitolikos ile 0-0 berabere kaldı ve finale yükseldi.

Aris, Panathinaikos ile karşılaşacak

Aris, finalde Fatih Terim'in teknik direktörlüğünü yaptığı Panathinaikos ile karşı karşıya gelecek.

Franco Ferrari: "Finale kaldığımız için çok mutluyuz"

14 yıl aradan sonra Yunanistan Kupası'nda finale yükselen Aris takımında oynayan Franco Ferrari, "Finale kaldığımız için çok mutluyuz. İlk yarı sakin kaldık ve pozisyonlar  bulduk. Panaitolikos çok iyi bir takım, Olympiakos ve PAOK'un işini oldukça zorlaştırdılar. Onları çabalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi. 

"Yıllar sonra kupaya uzanmak istiyoruz"

Açıklamalarına devame den Ferrari, "Final maçına daha var, şu anda play-off karşılaşmalarını düşünüyoruz. Lider takımla aramızda mesafe var ama elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Hedefimiz finale çıkmaktı ve yıllar sonra kupaya uzanmak istiyoruz. Avrupa'ya gitmek için kupayı almalıyız" şeklinde konuştu.

54 yıl sonra kupayı kazanmak istiyorlar

Aris en son Yunanistan Kupası'nı 54 yıl önce, 1969-70 sezonunda kazanmayı başarmıştı. Yunan ekibi bu başarıyı Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos karşısında da gerçekleştirmek ve kupayı yeniden müzesine getirmek istiyor.

Öte yandan Aris ile Panathinaikos arasında oynanacak Yunanistan Kupası final karşılaşmasının tarihi henüz netleşmedi.

Play-Off'ta PAOK'a konuk olacak

Yunanistan Süper Ligi'nin normal sezonunu 42 puanla 5. sırada bitiren Aris, play-off'ta ilk maçını 10 Mart Pazar günü saat 22.00'de PAOK ile deplasmanda oynayacak.

Senin için hazırladığımız haberler