Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim'den ayrılık iddialarına yanıt

03.05.2024 - 11:41 | Son Güncellenme: 03.05.2024 - 12:03

Yunanistan Süper Ligi play-off'larında aldığı üst üste iki mğlubiyetle şampiyonluk şansını mucizelere bırakan Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim görevine son verileceği iddialarına yanıt verdi. İşte detaylar...

Panathinaikos Teknik Direktörü Fatih Terim'den ayrılık iddialarına yanıt

AJANSSPOR - HABER

29 Aralık 2023'te Yunanistan ekibi Panathinaikos'un teknik direktörü olan Fatih Terim için işler yolunda gitmiyor. Ligde normal sezonu 4. sırada tamamlayan yeşil beyazlılar, play-offlarda son iki haftada aldığı iki yenilgi ile şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. 

Yunan basınından Terim ile yollar ayrılıyor iddiası

Panathinaikos yönetiminin, AEK deplasmanında alınan 3-0'lık yenilginin ardından iç sahada kaybedilen Aris maçının ardından Fatih Terim ile yollarını ayırmaya hazırlandığı iddia edildi. Yunan basınında yer alan haberlerde yeşil beyazlı kulübün Terim ile yola devam etmeyeceği ve yeni hoca arayışlarına başladığı ileri sürülmüştü. 

Fatih Terim ayrılık iddialarını yalanladı

Athens Voice'a özel röportaj veren Fatih Terim "Panathinaikos'ta tarih yazacağız" diyerek ayrılık iddialarını yalanladı.

"Bir hikaye yazmak için geldim"

Panathinaikos'la yollarının kesişmesinin her ayrıntısıyla yazılması gereken bir hikayenin ilk adımı olduğunu kaydeden 70 yaşındaki çalıştırıcı, "Bir hikaye yazmak için geldim. Size tuhaf gelebilir ama kariyerim boyunca sözleşme imzalarken pek düşünmedim. Hislerimle hareket ettim. Ben güvene dayalı ilişkiler kuran bir insanım. Panathinaikos'la yollarımız böyle kesişti. Her şey çok çabuk oldu. Bazen bir saniye içinde doğru kararı verdiğinizi hissedersiniz." ifadelerini kullandı.

"Burada bir tarih yazacağız ve bunu birlikte yapacağız"

Terim sözlerine şöyle devam etti:

"Panathinaikos son yıllarda hak ettiği başarıyı yakalayamamış olabilir, ancak böyle zor zamanlarda tarihinden güç alarak daha güçlü durması gereken bir kulüp. Burada bir tarih yazacağız ve bunu birlikte yapacağız. Hayatımızın her anında şampiyonlar gibi davranacak ve şampiyonlar gibi yaşayacağız. Bunu başardığımızda hayal olarak görülen birçok başarıyı tatmış olacağız. Size garip gelebilir ama kariyerim boyunca sözleşme imzalarken çok fazla düşünmedim. Ayrılıklar da genelde aynı oldu. Duygularımla hareket ettim."

Fatih Terim'in Panathinaikos performansı

Aralık 2023'te Panathinaikos'a imza atan Fatih Terim, çıktığı 25 maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Terim, Yunan ekipte 1.92 puan ortalaması yakaladı.

Play-off'ta 3 yenilgi aldı

Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos, play-off şampiyonluk grubunda şu ana kadar oynadığı 8 maçta 5 galibiyet ve 3 yenilgi elde etti. Yeşil beyazlılar Aris yenilgisiyle 71. puanda kaldı. 

İşte şampiyonluk grubunda puan durumu: 

1- AEK Atina - 75 puan
2- Panathinaikos - 71 puan
3- PAOK - 71 puan (1 maçı eksik)
4- Olympiakos - 70 puan (1 maçı eksik)
5- Aris - 52 puan
6- Lamia - 35 puan

Panathinaikos'un kalan maçları

Lider AEK'nın 4 puan gerisinde yer alan Panathinaikos play-off'larda iki maç daha oynayacak. İşte Panathinaikos'un kalan maçları:

15 Mayıs Çarşamba
PAOK - Panathinaikos

19 Mayıs Pazar
Panathinaikos - Olympiakos

Senin için hazırladığımız haberler