Fatih Terim "Kazandı"

22.10.2021 - 09:00 | Son Güncellenme: 22.10.2021 - 09:04

Galatasaray, Lokomotiv Moskova'yu yenerek Avrupa Ligi'nde grubunda lider. Burhan Can Terzi, Galatasaray'ın çıkışı ve Fatih Terim'in dokunuşlarını yazdı.

Fatih Terim "Kazandı"

Burhan Can Terzi - Terzinin Atölyesi

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi niteliği taşıyan Lazio, Marsilya ve Lokomotif Moskovalı grupta 3'üncü maçlar sonunda lider durumda. Grup aşaması başlamadan önce olabilecek en iyi senaryoyu yaz denilse, kimse bu tablonun üzerine çıkamazdı... Oluşan manzarayı resmeden kuşkusuz Fatih Terim; hem de en çok tartışıldığı süreçte... Ancak işin arka planına bakmak gerekiyor. Fatih Terim, Galatasaray'ı liderlik koltuğuna sadece maç kazanarak taşımadı oyuncu kazanarak da taşıdı...

Babel'i kazandı. Islıklanma noktasına gelen Hollandalının arkasında durdu, yeteneklerine güvendiğini söyledi. O Babel Rize'den Moskova'ya bambaşka bir kimliğe büründü. Yedlin'i kazandı. Alanya maçında yuhalanan Yedlin, Boey'in yokluğunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Terim arkasında durarak ondan da fayda almasını bildi.

Marcao'yu kazandı. Giresun maçında çok sansasyonel bir olaya imza atan Marcao'nun affedilmesini oturup yine tartışabiliriz ama Terim konuyu çözdü ve maç eksiği olmasına rağmen 3 Avrupa maçında da oynattı. Galatasaray, Marcao'nun oynadığı 3 grup maçında da gol yemedi.

Diagne'yi kazandı. Kimini oynatarak kiminden formayı alarak kazandı. Diagne bunlardan biri. Ufak bir küskünlük olsa da Terim, etap etap disipline etti golcüsünü ve o Diagne süre aldığı her saniyede takıma katkı verdi!..

Mohamed'i kazandı. Fransa'da ıslak imza aşamasındayken Florya'ya geri dönen Mohamed'e de adım adım formayı teslim etti. Yüzde yüzüne gelmesi için belki süre var ama yüz yüzüyle yeniden Galatasaray'da Mohamed.

Ve Kerem'i kazandı. Marcao olayının sonrasında Marcao'dan daha çok yıpranan Kerem oldu. Konya maçında artık tepki çekmeye de başlamıştı. Lokomotif Moskova maçında kenarda bekletti. O Kerem sonradan girip maçı çözen adam oldu. Kerem'i yeniden kazandı. Mutlaka eksiklikler var. Galatasaray'ın lig performansı Avrupa performansının gerisinde ama Cimbom'un Avrupa'da verdiği ışık göz alıyor ve umut veriyor.

Florya'nın çimleri

Milli arada Galatasaray'ın iki hazırlık maçını Florya'da izleme fırsatı bulduk. Florya'nın çimlerine hayran kaldık. Çimlerle bizzat Florya'nın her metrekaresini bilen Fahri Yılmaz ilgileniyor. NEF Stadyumu'nun çimleri sezon başı yenilenmişti. Şimdilik bir sorun gözükmüyor ama olur da bir bozulma olursa, çareyi uzakta aramasın kimse Fahri Yılmaz'a bir telefon açsın...

Senin için hazırladığımız haberler