Fatih Terim jest yaptı, Florya'nın yüzü güldü

21.07.2020 - 10:53 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 10:54

Pandemi döneminde tüm kulüpler gibi Galatasaray da mali sıkıntılarla mücadele etmeye devam ediyor. Sarı-kırmızılı takımın teknik patronu Fatih Terim, Florya'daki çalışanların maaşlarının ödenmesi konusunda elini cebine attı.

Galatasaray'da yaşanan mali problemler Florya'ya da yansıdı. Pandemi döneminde Florya’daki çalışanların maaşlarının ödenemeyen %40’lık kısmı için devreye Fatih Terim girdi. Terim söz konusu parayı cebinden karşılayıp kimsenin mağdur olmasına izin vermedi.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanıldı

Pandemi sürecinde 100 milyon TL gelir kaybı yaşayan G.Saray'da futbolculardan ücretlerinde %15 indirim talep edilirken, kulüp personeli için kısa çalışma ödeneğinden yararlanıldı.

Fatih Terim elini cebine attı

Sabah'ta yer alan habere göre; bu periyotta maaşların %60'ını devlet, %40'ını kulüp karşılarken, teknik direktör Fatih Terim büyük bir jeste imza attı. Kulübün yaşadığı mali sıkıntı nedeniyle Florya'daki altyapı çalışanları ve diğer görevlilerin maaşları kulüp tarafından tamamlanamadı.

Çalışanların yüzünü güldürdü

Birçok kişinin, 'Florya'nın anahtarı Fatih Terim'in elinde' dediği efsane teknik direktör, paralarının %60'lık bölümünü alan çalışanların ücretlerinin %40'lık kısmının ödenmesinde elini cebine attı. Florya'daki çalışanların ücretinin kalan bölümünü cebinden ödeyen Terim, herkesin yüzünü güldürdü.

Galatasaray'dan yalanlama

Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Sabah Gazetesi'ndeki "Florya'nın Babası" başlıklı haberde yer alan, kulübün yaşadığı mali sıkıntı nedeniyle Florya’daki altyapı çalışanları ve diğer görevlilerin maaşlarının kulüp tarafından karşılanamadığı iddiaları tamamen gerçek dışıdır.

Yönetimimiz göreve geldiği 2018 yılı Ocak ayından bu yana, tüm personellerimizin maaşını gününde ve eksiksiz şekilde yatırmıştır.

Bu hayal ürünü haberin, son dönemde yalanlamak zorunda kaldığımız diğer haberler gibi algı oluşturmaya yönelik çalışmaların bir parçası olduğu açıktır. Camiamızın, Galatasaray’a zarar vermeye yönelik bu tür manipülatif, gerçek dışı haberlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha önemle hatırlatmak isteriz" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler