Fatih Terim hedefi açıkladı!

26.03.2017 - 18:40 | Son Güncellenme: 26.03.2017 - 18:40

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova ile yarın Eskişehir'de oynanacak hazırlık maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Genç oyunculara şans vereceğim"

Kadro hazır olsa veririm. Bu akşam saat 22.30'a aldığımız MR randevusu var. 1-2 oyuncumuz için. Genç oyunculara şans vereceğim. Aday kadromuzda yer alan yeni yüzlerin oynamasına fırsat verecek Moldova maçı.

"Eskişehir'de de ilk maçımızı..."

Eskişehir'de ilk defa A Milli maç oynuyoruz. Önemi hepimiz için malum. Eskişehir'in önemli bir geleneği var. Yarın Eskişehir seyircisi ile Milli Takım seyircisinin buluşması için Moldova maçı fırsat olacak. Milli maçların hiç puan ya da hazırlık maçı ayrımı olmaz. Burayı da kazanıp geçmek, Eskişehir'de de ilk maçımızı galibiyetle bitirmek en büyük arzumuz.Mustafa Denizli'yi de burada görmekten çok mutluyum. Türk futboluna çok şeyler vermiş bir dostum. Hocama da teşekkür ediyorum.

Terim, hedefi açıkladı!

Diğer takımların sonucu ne olursa olsun ancak siz kazandığınızda anlam taşır. Siz kazanacaksınız, ondan sonra diğerlerine bakacaksınız. O akşamın bize karı, Ukrayna'ya yetişmek oldu. İlk 4 koptu gidiyor. Biz Kosova ile oynarken, rakipler oynayacak. Mühim olan bizim kazanmamız. Kazandıkça da yerlerimiz yükselecektir. Haziran ayında 2. sıraya geleceğimize inanıyorum. Hollanda, İzlanda, Çek durumunda olan döneme döndük gibi görünüyor. Mühim olan Türkiye'nin kazanması.

"Yeni oyuncular için..."

Nisan ayında turnuva yapacağız. 2. Lig ile 3. Lig'den seçilen oyuncular için Antalya'da maçlar olacak. Ben de izleyeceğim. 

"Emre Mor çok özel bir yetenek"

Emre Mor'u hepimiz kabul ediyoruz ki önemli bir yetenek. Ancak o da kabul ediyor ki bir takım şeyleri zaman içerisinde değiştirmeli. Borussia Dormund'da son zamanda çok şans almıyor. Biraz zamana ihtiyacı var. Geçen yıl bu zamanlar Danimarka'nın bir yerindeyken bir yıl gibi kısa zaman içinde birden bire yükseldi. Bu çok kolay kaldırılabilecek bir şey değil. Zaman zaman konuşuyorum, Kolektif oynamayı daha çok artırmalı. Onun Allah'tan gelen yeteneğini kaleye en yakın yerlerde kullanmasında fayda var. Oraya da güçlü gelmesi ve arkadaşlarıyla oynayarak gelmesi iyi olacak. Arkamdan 'Emre Mor'u oyuna sok' diye söylüyorlar. Herkes onu çok seviyor. Geçemeyeceği oyuncu yok saha içinde. Kendisi '90 dakikayı çıkaramam' gibi bir yaklaşımda bulundu. Herkes ondan çok şey bekliyor. Bu baskı da onu rahatsız etmiş olabilir.

"Altyapıdan oyuncu çıkması tesadüf değildir"

Bu bilinçli çalışmanın, yürekli çalışmanı sonucudur. Türkiye Futbol Federasyonu'nun eğitim departmanı, eğiticilerin eğitimi konusunda birçok hamle yapıyor. Son çıkarttığımız 15 kitabı dağıtıyor, eğitim veriyoruz. Onların sorumlularıyla altyapılarla ilgili konuşuyoruz. Değişik tedbirler almaya çalıyoruz. Yarışma grupları var 21, 19, 17 gibi. Altyapıya gereken önemi veren kulüplere teşekkür ediyorum. Sahası, duşu, soyunma odası olmayan bizde, doktoru olmayan bizde, bazı maçlara ambulansta imtina edenler bile var. Altyapılar akrabanın çalışacağı yerler değil, uzmanlık alanıdır. Altyapılar kolay kolay değişmemesi gereken yerlerdir. Kulübün profesyoneller değişmez. Onlar kulübün hafızasıdır.

Çağlar Söyüncü ise son 1,5 yılın kendisi için çok iyi geçtiğini belirterek, Almanya macerasının da iyi gittiğini bildirdi.

Senin için hazırladığımız haberler