İstanbulspor'da Fatih Tekke, 3-0'lık Sivasspor Maçı Sonrası Konuştu

13.03.2023 - 23:52 | Son Güncellenme: 14.03.2023 - 00:01

Süper Lig’in 25. haftasında evinde karşılaştığı Sivasspor’u 3-0 mağlup eden İstanbulspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, maç sonu değerlendirmede bulundu.

İstanbulspor'da Fatih Tekke, 3-0'lık Sivasspor Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında İstanbulspor, evinde ağırladığı Demir Grup Sivasspor'u 3-0 mağlup etti. Evinde ilk kez kalesini gole kapatan İstanbulspor düşme hattından çıktı.

Karşılaşma sonrası İstanbuspor Teknik Direktörü Fatih Tekke açıklamalarda bulundu.

"Sivasspor beklentimizin başladı"

Sivasspor'un oyuncu rotasyonuyla kendilerini şaşırttığını ifade eden Tekke, "Zor bir karşılaşmaydı. Sivasspor beklentimizin dışında, 6 rotasyonla oyuna başladı. Ön alan baskısı ile karşılaşmada başarılı olduk." dedi.

"Plan dahilindeydi"

Karşılaşmada planlarının tuttuğunu dile getiren Tekke, "Öne geçmemiz çok önemliydi. Rakibimizin çok pozisyonu vardı diyemeyeceğim. Ciddi bir geçiş takımı. Topu daha çok onlara verdik. Bu da plan dahilindeydi. " dedi.

"3-0 kimseyi yanıltmasın"

3-0'lık skorun kendilerini rehavete kaptırmayacağını ifade eden Tekke, "Galibiyet çok önemliydi. 3 puan aldığımız için oyuncularımı kutlarım. Çok ciddi mücadele verdiler. 3-0 kimseyi yanıltmasın. Bizim işimiz kolay değil." dedi.

"Yüzde yüzümüzü vermek zorundayız"

Gelecek haftalardaki maçlarda da ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tekke, "Her maçımızda yüzde yüzümüzü vermek zorundayız. Bu da bir plan dahilinde yapmak zorundayız. Oyuncularım çok ciddi mücadele verdi. İki takımı da tebrik ederim." diye konuştu.

Fatih Tekke’nin ekibi, düşme hattından çıktı

Bu kritik karşılaşmanın ardından 3 basamak birden yükselen Fatih Tekke’nin ekibi 24 puanla kendini düşme hattı dışında 16. sıraya attı. Sivasspor ile aynı puana ulaşan sarı siyahlı ekip düşme hattını karıştırdı.

İstanbulspor'da yeni hedef Beşiktaş

İstanbulspor, ligde gelecek hafta Beşiktaş ile karşılaşacak. Sivasspor, MKE Ankaragücü’nü ağırlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler