Fatih Karagümrük, Caner Erkin ile yollarını ayırdı

04.12.2022 - 17:54 | Son Güncellenme: 04.12.2022 - 20:31

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük milli futbolcu Caner Erkin ile yollarını ayırdığını açıkladı. Erkin Süper Lig'de 6 asistle en çok asist yapan isimdi

Fatih Karagümrük, Caner Erkin ile yollarını ayırdı

VavaCars Fatih Karagümrük, Caner Erkin ile yollarını ayırdı. 

Asist krallığında ilk sırada

TRT Spor'un haberine göre İstanbul ekibi milli futbolcu Caner Erkin ile devam etmeyecek. Erkin bu sezon Süper Lig'de oynadığı 12 maçta 6 asist ile asist krallığında ilk sırada bulunuyor. 

Caner Erkin'in ilk büyük takımı Galatasaray oldu

CSKA Moskova’da umduğunu bulamayan Caner, 31 Ağustos 2009’da satın alma opsiyonuyla Galatasaray’a kiralandı. Fakat, yıldız oyuncu burada futbolundan çok karıştığı olayla konuşuldu. Bir antrenman sırasında Arda Turan ile kavga eden Caner Erkin, bu olayın ardından Galatasaray’dan ayrıldı. Caner, Galatasaray forması ile 30 maça çıktı. 4 gol, 3 asist ile oynadı. 

Galatasaray’dan ayrılınca Fenerbahçe’ye transfer oldu 

Arda Turan ile ettiği kavganın ardından Galatasaray’dan ayrılan Caner, 2010/2011 sezonunun başında sarı kırmızılıların ezeli rakibi Fenerbahçe’ye transfer oldu. Milli sol bek, Fenerbahçe’deki performansıyla adından söz ettirmeyi başardı. Tam 6 yıl boyunca sarı lacivertli formayı giyen Caner, 213 maça çıktı ve takımına 16 gol, 48 asistlik katkı sağladı. 

Inter’de şans bulamadı

2016/2017 sezonunda Vitor Pereira’nın Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından Fenerbahçe’den ayrılan Caner, İtalya Serie A ekibi Inter’e transfer oldu. Fakat yıldız oyuncunun İtalya performansı kısa sürdü. Caner, Roberto Mancini’den sonra göreve getirilen Frank De Boer’in kendisine saygısızca davrandığını söyledi ve İtalyan ekibiyle resmi maça çıkmadan takımdan ayrıldı. 

Inter’den Beşiktaş’a gitti

Inter’den ayrılan Caner, birçok futbolseveri şaşırtarak Beşiktaş’ın yolunu tuttu. Siyah beyazlı formayı 3 yıl boyunca terleten milli futbolcu çıktığı 122 maçta 6 gol ve 31 asist üretti. Fakat Caner, 2019/2020 sezonunda Sergen Yalçın’ın Beşiktaş Teknik Direktörü olmasının ardından takımda fazla şans bulamadı. 

Vitor Pereira geldi Caner gitti

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın fazla şans vermediği Caner Erkin, 2019/2020 sezonunun sonunda Beşiktaş’tan ayrıldı ve Fenerbahçe’ye transfer oldu. İkinci Fenerbahçe macerasında 37 kez sarı lacivertli formayı sırtına geçiren Caner, 10 asist üretti. Fakat yıldız oyuncu 2021/2022 sezonunun başında tıpkı 2016/2017 sezonunda olduğu gibi Vitor Pereira’nın Fenerbahçe Teknik Direktörü olmasının ardından takımdan ayrıldı.
 
 

Karagümrük ile 43 maç

Fenerbahçe’de başlayan ikinci Vitor Pereira döneminin ardından sarı lacivertli takımdan ayrılan Caner, 2021/2022 sezonunda Fatih Karagümrük’e transfer oldu. Takımdan ayrıldığı güne kadar 43 kez kırmızı siyahlı formayı sırtına geçiren tecrübeli oyuncu, kulübüne 1 gol, 10 asistlik katkı sağladı.
 

Senin için hazırladığımız haberler