Fas, Dünya Kupası finalini istiyor

07.10.2023 - 12:48 | Son Güncellenme: 07.10.2023 - 12:51

2030 Dünya Kupası'nın ev sahipleri Fas, Portekiz ve İspanya oldu. Fas Futbol Federasyonu başkanı finalin Fas'ta oynanmasını istediğini açıkladı. Detaylar.

Fas, Dünya Kupası finalini istiyor

AJANSSPOR DIŞ HABER

2030 Dünya Kupası özel bir formatla gerçekleştirilecek. Turnuvaya tarihte ilk kez 3 ülke ev sahipliği yapacak. Kupa'nın ev sahiplerinden Fas'ın Futbol Federasyonu başkanı Faouzi Kekjaa ise finalin Fas'ta oynanmasını istediğini açıkladı.

Final Kazablanka'da olabilir

Fas Futbol Federasyonu Başkanı Faouzi Kekjaa, Dünya Kupası finalinin Fas'ın Kazablanka şehrinde gerçekleşmesini istiyor.

"Olağanüstü bir Dünya Kupası bekliyoruz"

Kekjaa, "Kazablanka'da bir stadyumda tüm kıtayı ve genç nesilleri onurlandıran olağanüstü bir final yaşamayı umuyoruz. Olağanüstü ve harika olacak. Akdeniz'in iki yakası arasında iki büyük medeniyeti temsil eden olağanüstü bir Dünya Kupası bekliyoruz" dedi.

Gerçek bir 100. yıl Dünya Kupası olacak

Fas Futbol Federasyonu Başkanı Faouzi Kekjaa, "Sunacağımız mekânlar sadece FIFA'nın gereksinimlerini karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda kültürel çeşitliliğe ve coğrafi zenginliğe de sahip olacak. Lizbon onları Kazablanka'dan yaklaşık bir saatlik uçuş mesafesiyle ayırıyor. Bu, dünyanın dört bir yanındaki taraftarların gerçek bir 100. Dünya Kupası'nı kutlamasına olanak tanıyacaktır" şeklinde konuştu.

3 kıta tek turnuva

2030 Dünya Kupası'nın ilk 3 maçı turnuvanın 100. yılı olması sebebiyle Güney Amerika'nın Uruguay, Arjantin ve Paraguay ülkelerinde oynanacak. Turnuva ise İspanya, Portekiz ve Fas'ta düzenlenecek. Şampiyona 3 kıtada gerçekleştirilecek.

Senin için hazırladığımız haberler