Türkiye'yi Yenen Faroe Adaları'nda Kaç Koyun Var?

26.09.2022 - 02:13 | Son Güncellenme: 26.09.2022 - 11:21

Türkiye, hem ekonomik hem fiziki olarak binlerce kat büyük olduğu Faroe Adaları'na 2-1 yenildi. Koyun Adaları da denilen ülkede futbol tutkusu büyük.

AJANSSPOR-HABER

Uluslar Ligi C Grubu'nda Türkiye, lider olarak B Grubu'na çıktı ancak önce İstanbul'da Lüksemburg ile 3-3 berabere kalması, ardından Faroe Adaları'na deplasmanda 2-1 yenilmesi şoke etti. Bu sonuçlardan sonra Alman teknik adam Stefan Kuntz, tartışılır hale geldi. Çünkü genel kitle Faroe Adaları'nın Türkiye'yi yenmesini kabul edemiyor. Önce klişe kıyaslamayla başlayalım...

Türkiye ile Faroe Adaları kıyaslaması

FAROE ADALARI

-Yüz ölçümü: 1400 kilometre kare.
-Nüfusu: 50.000
-Takımın piyasa değeri: 3 milyon 730 bin Euro
-FIFA Sıralaması: 125


TÜRKİYE

-Yüz ölçümü:  783.562 kilometre kare.
-Nüfusu: 84 milyon 300 bin
-Takımın piyasa değeri: 259 milyon 800 bin Euro
-FIFA Sıralaması: 42

-Türkiye, yüzölçümünde Faroe Adaları'nın 560 katı büyüklüğünde
-Türkiye, nüfusta Faroe Adaları'nın 1.686 katı büyüklüğünde
-Türk Milli Takımı, piyasa değeri olarak Faroe Adaları Milli Takımı'ndan 70 kat daha yüksek

FIFA Milli Takımlar Dünya Sıralaması'nda 125. basamakta bulunan Faroe Adaları'nın Türkiye dışında, son 10 yıl içinde evinde yendiği en güçlü milli takım komşumuz Yunanistan. 

SON 10 YILDA FAROE ADALARI'NIN EVİNDE YENDİĞİ ÜLKELER

-Türkiye
-Estonya
-Yunanistan
-Malta
-Andorra
-Liechtenstein
-Moldova
-Litvanya




San Marino'nun da ilk golü ve puanı bizden

Futbolda her türlü sonucu görmek olası. Klişe olacak ama futbol zaten bu yüzden çok seviliyor ve bu nedenle de dünyanın en çok izlenen sporlarının başında geliyor. Faroe Adaları'nın Türkiye'yi 2-1 yenmesi de bu çerçevede büyük sürpriz ama futbol tarihinde ilk defa da görülen bir durum değil. San Marino da ilk golünü bize atmış, ilk puanını da yine bizden almıştı.

Faroe Adaları bir Doğan Alemdar değil!

Üstelik Faroe Adaları'na daha önce berabere de kaldık. 15 Temmuz 1991'de deplasmanda oynadığımız hazırlık maçında sahadan 1-1'lik sonuçla ayrıldık. Faroe Adaları, futboldan çok keçileriyle meşhur. Ülkede 80bin koyun var. Yani nüfusundan yaklaşık 30 bin daha fazla. Yüzölçümünden nüfusuna kadar Türkiye ile kıyaslanmayacak bir ülke Faroe... Futbol açısından da aramızda büyük fark var. En basitinden bizim yedek kalecimiz Doğan Alemdar bile 4 milyon Euro'luk piyasa değeriyle Faroe Milli Takımı'nın toplamından daha değerli!

Bir deyim: "Yün Faroe altınıdır"

Kuzey Atlantik'te bulunan ve Danimarka Krallığı'na bağlı özerk bir ülke Faroe Adaları. Yılın 300 günü yağmur alan bir ülke Faroe... Ve sert rüzgârlar eksik olmuyor ki Türkiye'nin belki de maçtaki en büyük rakibi de rüzgârdı! Sadece keçiler değil, koyunları da meşhurdur ki yerel bir deyim şöyledir: "Yün Faroe altınıdır"! Ki bir diğer adı da Koyun Adaları'dır!

Çok azimli çok disiplinliler

 Bu küçük adalar ülkesinde futbola karşı büyük bir tutku var. Futbol oynayanlar aynı zamanda çok azimli ve çalışma konusunda disiplinli. Son yıllarda da gözle görülür sportif başarılar gözlemleniyor. Sert iklim onların futbolda da adeta bir karekteri olmuş durumda. Milli takıma yüksek bir sadakati var insanların. Milli takım onlar için bir gurur kaynağı ve destek konusunda dayanışma eksik olmuyor.

Koca Türkiye koca tutkuya kaybetti

Evet, Türkiye, her bakımdan Faroe Adaları'ndan çok üstün. Peki nasıl oluyor da yeniliyor? Başta da değimiz gibi, bu futbolun cilvesi öncelikle. İkincisi de karşımızdaki rakip nüfusundan ve yüzölçümünden çok ama çok daha büyük bir futbol tutkusu ve cesarete sahip. Daha güçlü Türkiye'nin zayıf Faroe Adaları'na yenilgisi belki bu şekilde açıklanabilir.

Senin için hazırladığımız haberler