Farklı bir Eskişehirspor!

24.08.2015 - 14:51 | Son Güncellenme: 29.08.2015 - 15:46

Futbolun tüm gereklerini sahaya açık futbolla yansıtan, yüksek tempolu maçta gol düellosu Eskişehirspor’un oldu..Haaa mı, Hüüü mü dedik ve coşku ve kahkahalarla haaahaaa diyen biz olduk. Mutlu olmak, gülmek  çok güzel..

DOĞRU 11
Skibbe, Fenerbahçe maçı 11 ile fazla oynamadı.. Causic eksikliğini Kaan ile kapattı, Alpaslan yerine Defederico'yu 11'de sahaya sürdü..

Her iki futbolcu oyuna katkı sağladı, değişikliği sırasında tepki verse de Kaan, etkili oyunu ve güzel golü ile göz doldurdu..

Skibbe elindeki malzeme ile doğru 11'i sahaya sürdü...

NELER YAPILDI
Boffin bir daha “Yıkılmadım ayaktayım”dedi ve vaz geçilmezliğini ispatladı. Kendisini gözden çıkaran ve virüs ilan edenleri utandırdı.. Üç puanın mimarlarındandı..

Lawal, orkestra şefliğini tam yaptı, değirmenin sapını ele geçirdi ve istediği yöne çevirdi. Bencil olmadı dördüncü gol, Gekas’a attığı pasla onun eseriydi.. Oyunun yönünü ters tarafa iyi çevirdi, rakip boşluklarını iyi keşfetti. Tek hatası 1'e 1'i çok sevmesi. Top kayıpları savunmaya risk getiriyor.. Sivas’ın ikinci golünün altyapısını top kaybı ile hazırladı.. 69'da yaptığı pas arasında Gekas’a golü hazırlaması ise mükemmeldi..
İkinci yarı orta sahanın oyundan düşmesi sonrası savunmada iş birliğini bozdu.. Ciciho’yu kayıp etmek Anıl’a yakışmadı, ilk gollerini buldurdu..
Toko savunma oynamasına rağmen koridorunu iyi kullandı, yan top üretti.
"Gekas beslenirse bu takıma çok katkı sağlar, yoksa küflenir" demiştik.. Osmanlı-Mersin ve Fenerbahçe maçlarında aç kaldığı için sahne alamamıştı.. Bu maçta dört kez topla buluştu üçünü gol yaptı. "Ben golcüyüm ve beni beslerseniz gollerimi atar takımı uçurur gol krallığına aday olurum" dedi.. Hazır olduğunda Pinto ile çok işler yapar..

SONUÇ
Kısacası, ölçü olmasa da hazırlık maçları ve ciddi iki kupa, bir lig maçında umut veremeyen, takım oyunundan uzak, savunma işbirliği olmayan, orta sahası top üretemeyen, topu rakip alana taşıyamayan bir Eskişehirspor gitmiş, yerine özellikle ilk yarı pres yapan, iyi bir alan savunması ile orta sahada rakibe oyun hakkı tanımayan, çabuk çıkan, bol pozisyona giren, takım oyunu sergileyen, istekli farklı bir Eskişehirspor izledik.

Şarkıcı "Daha önceleri  neredeydiniz" diyor..
Üç golün rehaveti ikinci yarı oyundan düşürdü, kopukluklar yaşandı..
Orta saha ya destek ihtiyacı göze net battı..
Galibiyette emeği olanları kutlarım. İstikrar sürerse bu futbol ile çok canlar yakalır..
Devamını Rize maçında görmek dileğiyle..

SERGEN YALÇIN  UMUTLANDI..
Önce Sergen Yalçın’ı kutlarım.. Açık futbol oynadı, oyunu çirkinleştirmedi.. Sergen Yalçın, Galatasaray maçı 11'ini bozmadı, sadece Galatasaray maçı  sonrası acil yaptığı iki transferden Yekta’yı 11'de oynattı Mehdi’yi kulübeye aldı. Bedeli üç gol oldu..
Yekta hazır değil ve Sivas’ın takım oyununa ayak uyduramadı.

Sergen, ikinci yarı Adem, Yekta, Hakan’ı aldı, Mehdi, Orhan ve Dani Abola sahaya sürdü. Oyunu 3-2'ye getirdi, oyunun kaderini bir anda değiştirdi ancak Gekas’ın dördüncü golü umutlarını bitirdi.. Sivasspor, Galatasaray maçında oynadığı futboldan uzaktı..

Maçın hakemi genç Deniz Ateş Bitnel, iyi maç yönetti, oyunun önüne geçmedi, kartlarını doğru kullandı, avantajı korudu, oyunun kontrolünü elinde tuttu.

Taraftar yeterli sayıda olmasa da daha maçın başında ağırlığını koydu, goller onları bando eşliğinde coşturdu, küfürsüz desteklerini tam verdiler.. Batuhan’a tepkilerinde haklıydılar.. Batuhan Eskişehir’in ekmeğini yediğini, bu taraftar önünde secdeye geldiğini çabuk unutmuş..

Rize maçında trübünlerdeki boşlukların dolacağına, kombine satışlarının artacağına eminim.. Yakışan da bu..

SIRA GELDİ RİZE ÇAYINA..
Fenerbahçe karşısında aldığı bir puan Hikmet Karaman’ı havalara soktu.. Hafta içi sorunlar yaşadığı ve yönetimce 100 milyar ceza verilerek tekrar idmanlara çıkan Kamerunlu Sparta Prag’dan gelme, geçen yıl 31 maçta 13 gol atan golcü Leonard Kweuke takımın her şeyi.. Rize’yi tek başına taşıyor.. Kadrosunu bozmayan Rize, iyi futbol oynuyor. Ligde düşmeme parolasına sahipler..

Eskişehir’de Hikmet Karaman önce bir puan, kontradan gol bulursam bayram erdim düşüncesinde.. Geçen yıl Eskişehir'i içeride 2-1 sahalarında 3-0 yenmişlerdi.. Bu sezon rövanşları almak dileğiyle..

Senin için hazırladığımız haberler