Francesco Farioli’nin yönettiği Ajax, eski Beşiktaşlı Wout Weghorst’a talip oldu.

18.06.2024 - 18:24 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 18:29

Genç teknik adam Francesco Farioli’nin yönettiği Ajax, Hollanda formasıyla EURO 2024'e golle başlayan Beşiktaş'ın eski yıldız golcüsü Wout Weghorst’a talip oldu.

 Francesco Farioli’nin yönettiği Ajax, eski Beşiktaşlı Wout Weghorst’a talip oldu.

AJANSSPOR DIŞ HABER

Ligimizde Fatih Karagümrük ve Alanyaspor’un başında gösterdiği performansla hafızalara kazınan ve şuanda Eredivisie devi Ajax’ın teknik patronu olarak görev yapan Francesco Farioli, kadrosunu güçlendirmek için tanıdık bir isme yöneldi.

Beşiktaş’ın eski yıldızı

İngiliz basınından The Telegraph'ta yer alan habere göre Ajax, Beşiktaş'ın eski yıldızı Wout Weghorst ile kadrosunu güçlendirmek istiyor. Haberde yer alan bir diğer iddiaya göre bonservisi Premier Lig’den küme düşen Burnley’de bulunan futbolcu, Championship’te forma giymek istemiyor. Haberde "Ajax, Hollandalı forvet Wout Weghorst için Burnley ile indirimli bir anlaşma yapmayı planlıyor" ifadeleri yer alıyor.

Şampiyonada gol attı

Hollanda Milli Takımı ile EURO 2024’te mücadele eden 32 yaşındaki futbolcu ülkesinin turnuvada oynadığı ilk maça 81. dakikada sonradan girdi ve 83. dakikada ülkesini öne geçiren golü atmayı başardı. Bu skorla Ronald Koeman ve öğrencileri Polonya karşısında 2-1 galip gelerek EURO 2024 D Grubu’na galibiyetle başladı.

Beşiktaş performansı

2022/2023 sezonunda sadece 18 maçta Beşiktaş formasını giyen Wout Weghorst, gösterdiği performansla hafızalarda yer edindi. Hollandalı golcü çıktığı 18 maçta 9 gol ve 4 asist katkısı gösterirken sezonun devre arasında teknik direktör Erik ten Hag’ın talebiyle Manchester United’a kiralık olarak transfer oldu.

Senin için hazırladığımız haberler