"F1'in yaptığını iğrenç buldum"

30.11.2020 - 21:24 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 21:29

2020 Formula 1 sezonunun Türkiye Grand Prix sonrası olan Bahreyn Grand Prix gerçekleşti. Yaşanan büyük kazalar ve Haas pilotunun kaza sonrası aracının alev alması hala gündemde sıcaklığını koruyor. Son olarak Reanult pilotu Daniel Ricciardo, Formula 1 yönetiminin Grosjean'ın kazasını ve aracın alev topuna dönmesi olan görüntüleri tekrar tekrar yayına getirmesini iğreçlik olarak nitelendirdi. İşte detaylar...

"F1'in yaptığını iğrenç buldum"

Orhan GÜLEK -AJANSSPOR

Sezonun en olaylı geçen yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sinde yaşananlar hala gündemde. Haas takım pilotu Romain Grosjean'ın 220km hızla bariyerlere çarpması ve daha sonra aracın alev alması büyük korkuya sebep oldu. Bir anda alevler içerisinde kalan Fransız pilot Grosjean, medikal aracın zamanında yetişmesiyle kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Kaza sonrası görüntüler izlendiğinde, Grosjean'ın yapmış olduğu kazanın büyüklüğünü ve tehlikesini gözler önüne serdi. Reanult pilotu Ricciardo ise bu görüntülerin yayınlanmasını iğrençlik olarak tanımladı.

Ricciardo "F1'in yaptıklarını iğrenç buldum. Grosjean'ın kazasının yayınlanış şekli, sürekli olarak tekrar yayınlaması, onun ailesi ve izleyen tüm aileler için saygısızlık ve düşüncesizlikti" ifadelerini kullandı.

F1 yönetimi: "Sürücünün iyi olduğunu teyit ettik"

İtalyan pilot Daniel Ricciardo'nun bu ifadelerine karşı Formula 1 yönetimi açıklama yapmak zorunda kaldı. F1 yönetimi "Sürücünün iyi olduğunu teyit edene kadar hiç bir görüntü gösterilemez. Bu kapsamda F1 bir noktada Romain Grosjean'ı ambulansta, kaskını çıkartıp, yardımla yürürken gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Daniel Ricciardo gelecek sezon McLaren'da

2020 Formula 1 sezonunda 102 puanla dördüncü sıarada bulunan Riccardio, 2018 yılında Renault adına yarışmakta. Gelecek sezon Sebastian Vettel'in Scuderia Ferrari'deki koltuğunu McLaren sürücüsü Carlos Sainz'a bırakmasının ardından 2021 sezonunda McLaren takımına katılacağını açıkladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler