F1’in motor sesleri İstanbul’dan tekrar duyulacak mı?

17.11.2020 - 13:12 | Son Güncellenme: 17.11.2020 - 13:22

2020 Türkiye Grand Prix’nin sonuna geldiğimizde hepimizin aklında tek bir soru dolaşır oldu: “Seneye tekrar gelir mi?”” F1 tekrardan İstanbul’a gelir mi? “İstanbul Park’ta bir daha ne zaman yarış göreceğiz?” İşte tüm detaylar...

F1’in motor sesleri İstanbul’dan tekrar duyulacak mı?

Melis Öztek -Ajansspor

Formula 1'de Türkiye Grand Prix'ini kazanan Lewis Hamilton, kariyerinin 7. şampiyonluğuna İstanbul'da ulaştı. Hamilton, şampiyonluk sayısında efsane pilot Michael Schumacher’i yakalarken İstanbul yarışının tadı damaklarda kaldı. Yarışseverlerin kafasında ise “Formula 1’i tekrar İstanbul’da görebilecek miyiz” sorusu vardı.

Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’ın 2021 takvimindeki tek boş zaman olarak gözüken Nisan ayı için Reuters’e yaptığı “Müslüman ülkelerinde Ramazan ayında yarış düzenlenmez çünkü taraftarlar oruç tutarken yarışları izlemeye gitmezler. Ramazan ayına yarış koymayız" açıklaması ümit kırdı.

Ancak iddiaya göre bu durum değişti. Intercity yönetimi ile Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) arasında İstanbul görüşmeleri sürüyor. Üstelik masada sadece gelecek yıl değil 5 yıllık bir anlaşma bulunuyor. Ücrette anlaşma sağlarınsa İstanbul’da Formula 1’in motor sesleri tekrar duyulacak.

Pistten şikâyet etseler de pilotlar İstanbul’u seviyor

Formula 1 pilotları, Türkiye Grand Prix'inde en çok yeni dökülen asfalt nedeniyle pistten şikâyet etmişti. Hatta şampiyonluğa ulaşan Hamilton, “Buz pateninde gibiydik. Lastiklerin iyi çalışması için eskimiş ve açıklık oluşmuş asfalt iyidir. Bu pistte ise asfalt kapalı, dümdüz ve parlıyor. Asfalttan sızan bir de yağ benzeri bir madde vardı. Resmen b** gibiydi, büyük B ile” açıklamasını yapmıştı. Ancak gelecek yıllarda pistin oturmasıyla bu sorun ortadan kalkacak.

Nefes kesen yarıştan sonra ise bazı pilot ve teknik adamlardan “Biz İstanbul’u çok seviyoruz, umarım hep yarışırız” cümleleri duyuldu. F1 Yarış Direktörü Michael Masi: "Bu yarış gerçekleşsin diye yapılan çalışma devasa boyutlarda. Türk hükümeti ve pistin sahiplerinin büyük emeği var. Aksi takdirde bu kadar kısa sürede hazırlanması çok zordu. Türkleri tebrik etmek gerekiyor" dedi.

FIA yarış hakemliğini yapan gazeteci Fatih Altaylı da "FIA son derece memnun, F1 tarafı son derece memnun, önümüzdeki sezonu bize verme doğrultusunda ciddi istekleri var ama onun bir bedeli var. Türkiye onu öder mi, ödemeli mi, o başka bir tartışma. Her şey kusursuz işledi. Neredeyse 10 numara bir organizasyon oldu" açıklamasını yapmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler