F1'in eski patronu Ecclestone: "Hamilton’ı parası için kullanıyorlar"

23.03.2021 - 23:57 | Son Güncellenme: 24.03.2021 - 00:07

Formula 1'in eski patronu Bernie Ecclestone, Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın Black Lives Matter (Siyahilerin Hayatı Önemlidir) hareketi tarafından kullanıldığını iddia etti. İşte detaylar...

F1'in eski patronu Ecclestone: "Hamilton’ı parası için kullanıyorlar"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'in eski patronu ve milyarder iş insanı Bernie Ecclestone, 7 kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton'ın Black Lives Matter (Siyah Yaşamlar Önemlidir) hareketi tarafından kullanıldığını iddia etti.

"Çok para kazanıyorlar"

Birleşik Krallık'ın Telegraph gazetesine konuşan Ecclestone "Lewis'in babasına söyledim, Lewis'in dikkatli olması gerekiyor. Çünkü Black Lives Matter'ı destekleyen insanlar tarafından kullanılıyor ve çok para kazanıyorlar. Ve kimse paranın nereye gittiğini bilmiyor." ifadelerini kullandı.

"Eğer hala F1'de olsaydım..."

Ayrıca geçen sezonun ilk yarışı olan Avusturya GP'sinden bazı pilotların ırkçılığa tepki göstermek amacıyla "Irkçılığa Son Ver" tshirtleriyle diz çökmesine de değinen eski F1 patronu Ecclestone şu ifadeleri kullandı:

"Eğer hala F1'de olsaydım, kesinlikle podyumda tişört giyen kimse olmazdı. Yarışlardan önce diz çökme işi olmazdı. F1'in çeşitliliği teşvik etmek için daha fazlasını yapması gerektiğine katılıyorum, ancak politik bir araç olarak kullanılmamalıdır."

Ne olmuştu?

Yedi kez dünya şampiyonluğu bulunan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, Amerika’da George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan 'Black Lives Matter'(Siyah Yaşamlar Önemlidir) protestolarına destek vermişti.

Hamilton: "Adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz"

Öte yandan Formula 1 dünyasının bu konu hakkında sessiz kalmasını da eleştiren Hamilton, "Sessiz kaldığınızı görüyorum. Bazılarınız bu sporun en büyük yıldızlarındansınız ama adaletsizliğin ortasında sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu Formula 1'de kimseden bir işaret yok. Ben burada farklı renkte olan birisiyim ve bu olaya benden başka karşı çıkan kimse yok! Bu zamana kadar bir şeyler söylersiniz diye bekledim ama bizim yanımızda durmuyorsunuz. Sizlerin farkında olduğumu bilmenizi istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler