F1'de yanan araçtan yürüyerek çıktı

29.11.2020 - 17:53 | Son Güncellenme: 29.11.2020 - 17:57

Formula 1'de sezonun 15. ayağı Bahreyn'de düzenlendi. Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın kazandığı olaylı yarışta, start sonrası büyük bir kaza meydana geldi. Hass pilotu Romain Grosjean ilK turda bariyerlere çarptı. Kaza sonrası alev alan araç, ikiye bölündü. Ancak Hass pilotu Grosjean, kazayı çok küçük yaralarla atlattı. İşte Formula 1'den kaza yangın ve takla videoları...

F1'de yanan araçtan yürüyerek çıktı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 sezonun 15. yarışı olan Bahreyn Gran Prix'sinde Hass pilotu Grosjean, 3. viraj geçişinde AlphaTauri pilotu Daniil Kvyat ile temas yaşadı ve daha sonra bariyerlere çarptı. Kaza sonrası aracın arka kısmı tamamen koptu ve diğer kısımlar bariyere gömüldü.

İkinci kaza anları... (VİDEO)

Araçta oluşan yangın sonrası F1 pilotu Romain Grosjean çok hızlı bir şekilde bulunduğu yerden çıkartıldı ve medical araca bindirildi. Grosjean'ın elinde ve ayaklarında hafif yanıklar olduğu söylendi.

Yangının söndürülmesi ve pistin temizliğinden sonra yarış kaldığı yerden devam etti. 

Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, 1:34'01.829'luk derecesiyle Bahreyn'de damalı bayrağı gören ilk pilot oldu. Red Bull pilotu Max Verstappen ise Hamilton'un 1.254 saniye gerisinde ikinciliği elde etti.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Türkiye Grand Prix'siyle 7. şampiyonluğuna ulaşırken, Bahreyn GP'yle 95.birinciliğini elde etmiş oldu.

Fransız pilot Grosjean, araçtan nasıl sağ çıktı?

Formula 1 araçlarında 'Halo' isminde güvenlik duvarı olarak adlandırılan bir dış etken yapı var. Yunanca daire ya da halka anlamına gelen bir kelime olan Halo, 12 tona dayanıklı bir yapıdadır. Ayrıca F1 pilotlarının giymiş olduğu kokpit zırhı ise, 7 kilo ağırlıkta ve titanyum kokpit zırhından yapılmakta.

Halo sistemi, 2018 yılında yılında Formula 1 araçlarında bulunması zorunlu hale gelmiştir.

Hass pilotu Romain Grosjean kimdir?

2012 yılında Lotus F1 aracıyla Formula 1 yarışlarına giren Romain Grosjean, kariyerinde toplam 389 puan bulunmaktadır.
2016 yılında Stewart-Haas takımının sahiplerinden Gene Haas'ın kurduğu Haas Formula 1 Takımı'nın direksiyonuna geçen 35 yaşındaki Grosjean, kariyerinde henüz bir şampiyonluk bulunmuyor.

Bu sezon 2 puanla 18.sırada bulunan Fransız pilot Grosjean, beklentilerin altından kaldı ve sözleşmesinin uzatılmadığını ve senenin sonunda takımdan ayrılacağını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Romain Grosjean “Son bölüm bitti ve kitap kapandı ifadelerini kullanmıştı.

Bahreyn Grand Prix hangi kanalda?

Formula 1 Bahreyn Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşuyor..

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler