F1'de tarih tekerrür mü edecek? McLaren, genç pilotu kadrosuna dahil etti

22.03.2021 - 21:11 | Son Güncellenme: 22.03.2021 - 21:31

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'de gelmiş geçmiş en iyi pilotlar arasında gösterilen Lewis Hamilton'ı 13 yaşında keşfeden McLaren, yine genç bir sporcuyu takımına dahil etti. Woking Merkezli ekip, 13 yaşındaki 2020 FIA Avrupa Karting Şampiyonu Ugo Ugochukwu’yla uzun süreli bir anlaşma imzaladı. İşte detaylar...

F1'de tarih tekerrür mü edecek? McLaren, genç pilotu kadrosuna dahil etti

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'in en eski ve başarılı takımlarından biri olan McLaren, 13 yaşındaki 2020 FIA Avrupa Karting Şampiyonu Ugo Ugochukwu’yla uzun süreli bir anlaşma imzaladı.

1998 yılında Lewis Hamilton'ı 13 yaşında kadrosuna dahil eden McLaren, geleceğin başarılı pilot adayı Ugo Ugochukwu'da takımına dahil ederek dikkatleri üzerine çekti. 

Efsane pilot Lewis Hamilton gibi 13 yaşında McLaren'ın genç sürücüler eğitim programına dahil olan Ugo Ugochukwu, sözleşme sonrası şu ifadeleri kullandı:

"McLaren Racing gibi unutulmaz bir takımla, kariyerimin bu kadar erken bir safhasında anlaşma imzaladığım için çok mutluyum. McLaren’ın desteğine sahip olmak harika ve bu her genç sürücünün hayalini kurduğu şey. Şu anda bir sürücü ve yarışçı olarak gelişmeye odaklanacağım"

Öte yandan McLaren için bu yetenek avcılığı tek değil. Çünkü Woking Merkezli ekip McLaren, daha önce F1 pilotları Magnussen, Vandoorne ve Norris gibi genç yetenekleri genç sürücüler programında yetiştirdi.

Senin için hazırladığımız haberler