F1'de Sakhir Grand Prix, ilklere sahne olacak

03.12.2020 - 14:20 | Son Güncellenme: 03.12.2020 - 14:40

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1'de bu hafta sonu yapılacak Sakhir Grand Prix, ilklere sahne olacak. Mercedes pilotu Hamilton'ın 14 yıl sonra ilk defa bir Grand Prix'sinde olmayacağı yarışta, 22 yaşındaki Williams pilotu Russell, Mercedes koltuğuna oturacak. İşte tüm detaylar...

F1'de Sakhir Grand Prix, ilklere sahne olacak

Orhan GÜLEK -AJANSSPOR

Formula 1'de Bahreyn sezonun en olaylı geçen yarışı Bahreyn Grand Prix sonrası, ikinci defa yarışa ev sahipliği yapacak. Orta Doğu'da düzenlen ilk Grand Prix olma özelliğini taşınan Sakhir Grand Prix'si yarın antrenman turlarıyla başlayacak.

Formula 1'de bir ilk

Bu hafta sonu düzenlenecek olan Sakhir Grand Prix'sinde bir çok ilk yaşanacak. Formula 1 tarihinde ilk defa arka arkaya gece yarışları yaşanacak.

Hem Lewis Hamilton hem de Romain Grosjean yok

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasından dolayı Sakhir GP'yi kaçıracak olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 2006 Brezilya Grand Prix'inden beri başlamadığı tek yarış olacak. Öte yandan Bahreyn Grand Prix'sinde yaşadığı büyük kaza sonrası elinde ve ayklarında yanıklar oluşan Haas pilotu Romain Grosjean'da 2016 Brezilya Grand Prix'sinden sonra ilk defa biir yarışta olamıyacak

Hamilton yerine Williams pilotu Russell

Mercedes AMG Petronas takımı, korona virüs testi pozitif çıkan Lewis Hamilton'ın yerine Williams Racing'ten George Russell'i koltuğa oturttu. 22 yaşındaki genç pilot Russell, ilk defa bir yarışa Mercedes takımıyla katılmış olacak. Williams takımı da Bahreyn'deki yarışta Russell'dan boşalan koltuğa, kariyerine Formula 2'de devam eden test pilotları Jack Aitken'in oturacağını duyurdu.

Grosjean yerine Pietro Fittipaldi

Haas'ta Romain Grosjean'ın yerini alacak olan Pietro Fittipaldi, Fittipaldi ailesinin Grand Prix'de yarışan dördüncü üyesi olacak. Formula 1'de iki kez dünya şamiyonluğuna ulaşan Emerson Fittipaldi'nin torunu olan Pietro dışında, babası ve amcası da F1'de daha önce yarışmıştı.

Yağmur beklenmiyor

Sakhir Grand Prix öncesi yapılan tahminlerde yarış öncesi turlarda ve pazar günü için herhangi bir yağmur ihtimalinin bulunmadığı belirtildi.

Üç gün boyunca havanın 25 derece olması bekleniyor.

2020 Formula 1 Sakhir Grand Prix Yarış Programı

1. Antrenman: 4 Aralık 2020, Cuma Saat 16.30
2. Antrenman: 4 Aralık 2020, Cuma Saat 20.30
3. Antrenman: 5 Aralık 2020, Cmt Saat 17.00

Sıralamalar: 5 Aralık 2020, Cmt Saat 20.00

Yarış: 6 Aralık 2020, Pazar Saat 20.10

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Formula 1 yarışları, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşuyor...

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler