F1'de Hamilton'ı bekleyen büyük tehlike

02.12.2020 - 13:37 | Son Güncellenme: 02.12.2020 - 13:50

Formula 1'de Lewis Hamilton şoku yaşanıyor. Büyük Britanyalı pilot Hamilton'ın Covid-19 testi pozitif çıkmasının ardından bu hafta sonu yapılacak olan Skhair Grand Prix'sine katılamıyacak. Yerine Williams pilotu George Russell'ın katılacağı yarışta, Hamilton'ın Mercedes'deki geleceği de sorgulanmaya başlandı. Peki Genç pilot Russell, Hamilton'ı koltuğundan edebilir mi? İşte detaylar...

F1'de Hamilton'ı bekleyen büyük tehlike

Orhan GÜLEK -AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun bitimine son iki yarış kala, hareketli günler yaşanıyor. İlk olarak Amerikan merkezli Haas takımının bir gün arayla yeni pilotları Nikita Mazepin ve Mick Schumacher'i açıklamasının ardından, Williams pilotu Russell'da Sakhir GP'de, Hamilton'ın yerine Mercedes koltuğuna oturacağı bildirildi.

Hamilton, Mercedes'le henüz yeni sözleşme yapmadı

Türkiye Grand Prix'siyle kariyerinde 7. şampiyonluğuna ulaşan Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, gelecek sezon Mercedes'te olup olmayacağı belisizliğini koruyor. 

Hamilton'ın yerine Russell mı gelecek?

Formula 2' de şampiyon olarak tamamladıktan sonra 2019'da Williams takım pilotu olarak F1' de yarışan Russell, daha önce Mercedes'le sözleşme imzalayacağı yönünde ismi birkaç kez geçmişti.

Russell : "Mercedes, her şeyimi biliyor"

Sezon başı Russell, Mercedes AMG ile yarışıp yarışmayacağı üzerine açıklama yapmak zorunda kalmıştı. İngiliz pilot Russell “Sadece işime odaklanmak istiyorum. Mercedes, benimle ilgili tüm bilgilere sahip. Harika olan şey, bir şekilde geleceğimin güvenli olduğunu bilmem ve sadece işime odaklanabilmem“ ifadelerini kullandı.

21 yaşındaki genç pilot George Russell, Sakhir Grand Prix'sinde Mercedes adına başarı sağlarsa, gelecek sezon için Hamilton'ın koltuğunu sarsabilir.

 

Sakhir Grand Prix öncesi antrenman ve sıralama turları 4-5 Aralık'ta yapılırken, yarış ise 6 Aralık Pazar günü gerçekleştirecek. Yarış S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak olarak izlenebilecek.

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler