F1'de Ferrari'yi yakan tekerlek somunu

03.11.2020 - 14:49 | Son Güncellenme: 03.11.2020 - 15:00

Formula 1 Dünya Şampiyonası haberleri... Ferrari pilotu Sebastian Vettel pit stop da neden süre kaybetti, Vettel'in yarıştan kopmasına sebep olan sorun ne? İşte detaylar...

F1'de Ferrari'yi yakan tekerlek somunu

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de 4 kez şampiyonluk yaşayan Ferrari takım pilotu Sebastian Vettel'i aksilikler yakasını bırakmıyor. Son olarak Emilia-Romagna Grand Prix'de Alman pilot Sebastian Vettel, 14. sırada başlamasının ardından, 4.sıraya kadar yükseldi. Daha sonra Ferrari pilotu, lastik değişimi için pit stop yaptı. Ancak Pit stop da birşeyler ters gitti ve Vettel yarıştan 13 saniye geri düştü.

Ferrari pilotu neden pit stop da uzun kaldı?

Sebastian Vettel'i Imola'daki yarışta yalama olmuş bir tekerlek somununun mahrum bırakmış olabileceği söyleniyor. Vettel'in aracının Sol arka tarafında tekerleğin sarımı gecikti. Ayrıca tamirci tekerlekteki yalama olmuş somununu sabitleyemedi. Sonunda Vettel sahadan 13 saniye geri kalmış oldu.

Ferrari pilotu bu aksilikler sonunda kendini 12.sırada buldu ve yarışı puansız kapattı.

Vettel yarış sonrası yaptığı açıklamada "Bu açıkça istediğimiz sonuç değil ve kesinlikle bu sonucu hak etmiyoruz. Sabırlı kalmalı, üçüncü çeyrekte ilerleme kaydetmeye çalışmalıyız." Son olarak Alman pilot "Gridin biraz yukarısından başlayabilirsek, sonraki yarışlar bize daha iyi sonuçlar getirebilir" dedi

Ferrari takım patronu Mattia Binotto ise, sert pitstop için Vettel'den özür diledi.

Binotto, "Seb, iyi bir yarış geçirdi ve pit durağındaki aksilikten dolayı, ilk 10'da bitirmesini sağlayacak puanları kaybettiği için üzgünüz" dedi.

Vettel şu anda Pilotlar klasmanında 18 puan da ve 14. sırada yer alıyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler