F1'de 2021 için iki güçlü aday: Türkiye ve Portekiz

03.12.2020 - 11:55 | Son Güncellenme: 03.12.2020 - 12:12

Formula 1'de Türkiye Grand Prix'sinin 2021 yılı takvimine eklenip eklenmeyeceği gündemde sıcaklığını koruyor. İspanyol gazeteci Noemí de Miguel'in haberine göre, Formula 1'de gelecek sezon iki güçlü aday bulunuyor. Bunlar Türkiye ve Portekiz. Ajansspor olarak, sizler için bu iki güçlü adayı inceledik. İşte detaylar...

F1'de 2021 için iki güçlü aday: Türkiye ve Portekiz

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de gelecek sezon oldukça yoğun bir yıl olacak. Yeni sezonda 23 yarışlık bir takvim düşünen Formula 1, Vietnam Grand Prix'sinin iptal edilmesinden sonra boşluğu kimin dolduracağına henüz karar vermedi. Son olarak İspanyol gazeteci Noemí de Miguel'in haberine göre Formula 1, çok yakında iki güçlü aday olan Türkiye ve Portekiz ülkelerinden birinde karar kılınacağını açıkladı.

İstanbul Park Pisti, geçen ay "Grade 1" lisansı aldı

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), en iyi pistlere verilen Grade 1 lisansını 3 yıllığına İstanbul Park Pisti verdiğini açıkladı. İstanbul Park yönetimi ise "FIA'dan aldığımız üç yıllık lisans zaten pistimizin her gelişmeye her an hazır olduğunun da kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıl yarışın yeniden yapılması için de görüşmeler yapıldığını aktaran İstanbul Park yönetimi, "Biz önümüzdeki sene de Formula 1'in Türkiye'de yapılması için görüşmelere devam ediyoruz. Çok kısa bir sürede sonuçlanacak gibi duruyor. Bütün hedefimiz yarışı tekrar etmek" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı: "Bu kez beleş değil"

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı, geçen hafta köşe yazısında gelecek yıl Formula 1'in ülkemizde yapılması için 30 milyon dolarlık bir, ücretin F1 yönetimine yapılması gerektiğini ifade etti.

Fatih Altaylı "Bu yıl düzenlenen Türkiye Grand Prix'sinde ülkemize hiçbir maddi bir güç oluşturmadı. Çünkü beleş yapıldı ancak seneye bu geçerli değil. Gelecek sezon, ülkemizde tekrar bu organizasyonu görmek istiyorsak 15-30 milyon dolar arası bir ücret ödememiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Portekiz'in şansı

2020 Formula 1 sezonun 12. ayağına ev sahipliği yapan Portekiz, gelecek sezon da F1 yarışlarına ev sahipliği yapmak istiyor. Bu noktada yoğun çaba sağlayan Portekiz yönetimi, 2021 sezonunda boş bırakılan tarihin İspanya yarışından hemen önce olmasından dolayı, kendi şanslarının yüksek olduğunu düşünüyor.

Bu yıl düzenlenen Portekiz Grand Prix'sinde Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 92.Grand Prix zaferi ile Michael Schumacher'in 91 zaferlik "Tüm Zamanların En Çok F1 Yarışı Kazanma" rekorunu kırdı.

2021 Formula 1 Takvimi


21 Mart: Avustralya (Melbourne)
28 Mart: Bayreyn (Sakhir)
11 Nisan: Çin (Shanghai)
25 Nisan: Türkiye veya Portekiz
9 Mayıs: İspanya (Barcelona)
23 Mayıs: Fransa (Monaco)
6 Haziran: Azerbaycan (Baku)
13 Haziran: Kanada (Montreal)
27 Haziran: Fransa(Le Castellet)
4 Temmuz: Avusturya (Spielberg)
18 Temmuz: İngiltere (Silverstone)
1 Ağustos: Macaristan (Hungaroring)
29 Ağustos: Belçika (Spa)
5 Eylül: Hollanda (Zandvoort)
12 Eylül: İtalya (Monza)
26 Eylül: Rusya (Sochi)
3 Ekim: Singapur (Marina Bay)
10 Ekim: Japonya (Suzuka)
24 Ekim: Amerika (Austin)
31 Ekim: Meksika (Mexico City)
14 Kasım: Brezilya (Sao Paulo)
28 Kasım: Suudi Arabistan (Cidde)
5 Aralık: Abu Dhabi (Yas Marina)

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler