Formula 1 yıldızı hayalini açıkladı! "Michael Jordan ya da LeBron James..."

01.01.2024 - 17:27 | Son Güncellenme: 01.01.2024 - 17:35

Formula 1 takımlarından McLaren'in genç yıldızlarından Oscar Piastri, ölmeden önce yapılacaklar listesini açıkladı ve F1.com'a hayallerinden bahsetti. İşte detaylar...

Formula 1 yıldızı hayalini açıkladı! "Michael Jordan ya da LeBron James..."

AJANSSPOR-HABER

Formula 1 takımlarından McLaren'in genç pilotu ve çaylağı Oscar Piastri, Formula 1'deki ikinci sezonuna başlamadan evvel F1.com'a açıklamalarda bulundu. 22 yaşındaki Avustralyalı pilot, ekstrem sporlara ilgi duyan pilotların yanı sıra kendisinin esktrem sporlara karşı bir bağımlılığı olmadığını söyledi. Piastri ayrıca ölmeden önce yapmak istediklerini de F1.com'a açıkladı.

Oscar Piastri, Formula 1'de yarışmanın kendisi için yeteri kadar adrenalin sağladığını vurguladı. McLaren pilotu ayrıca "Pek çok yarış pilotunun adrenalin bağımlısı olduğunu biliyorum. Benim için yarışmak yeterli adrenalini sağlıyor. Yani çılgınca arzularım yok. Ama dürüst olmak gerekirse bungee jumping'den önce sky diving yapmak isterdim" ifadelerini kullandı. 

"Savaş uçağına binmek de havalı olurdu"

Formula 1'deki ilk sezonunun sonunda FIA tarafından "Yılın Çaylağı" seçilen Piastri, "Bunları yapmak için bir acelem yok. Aslında bir savaş uçağına binmek de oldukça havalı olurdu. Tabii kusmadığım sürece" açıklamasını yaptı. 

İlgini Çekebilir
F1 pilotu Türk güzelin fotosunu beğendi! Keşke pistte de bu kadar hızlı olsa...
Habere Git

"Michael Jordan ya da LeBron James ile..."

22 yaşındaki McLaren pilotu, Basketbol camiasında tanışmak istediği iki ismi F1.com'a duyurdu. Piastri, "Michael Jordan ve LeBron James ile tanışmak çok güzel olurdu. Özellikle Michael Jordan ile tanışmayı çok isterdim. Yarışlardan bu yana motor sporlarında pek çok havalı insanla tanışma şansına sahip oldum ama Michael Jordan muhtemelen tanışmak istediğim kişiler listesinin başında yer alır" dedi. 

Oscar Piastri'nin 2023 sezonu

Formula 1 kariyerinin ilk sezonunda 97 puan kazanan ve Katar'daki sprint yarışında 1'inci olan Oscar Piastri, tarihin en iyi çaylak performanslarından birini sergiledi. 22 yaşındaki çaylak pilot, pilotlar sıralamasında topladığı 97 puanla 9'uncu sırada yer aldı. Ayrıca genç çaylak, 2 kez podyuma çıkmayı da başardı. 

McLaren'in çıkış yılı

İlk 7 haftada 17 puan kazanabilen McLaren, muazzam bir çıkış yakalayarak 2023 Formula 1 sezonunu 3'üncü sırada tamamlamayı başardı. Sadece sprint yarışında zafer elde eden McLaren, o galibiyeti çaylak pilotu Oscar Piastri ile Katar'da aldı. İngiliz takım, 22 yarışta topladığı 302 puanla, 2022 sene gerisinde kaldığı Alpine'e 282 puan fark attı. Ayrıca McLaren pilotları, 2023 sezonunda sadece 5 yarışta hanelerine puan yazdıramadı.

İlgini Çekebilir
F1 takımlarından resmi açıklama: “Toto Wolff’ü şikayet etmedik”
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler