F1 tarihinde bir ilk... İlk kadın pilot Bianca Bustamante

18.10.2023 - 17:36 | Son Güncellenme: 18.10.2023 - 17:37

McLaren Sürücü Gelişim programına Bianca Bustamante'nin katıldığı duyuruldu ve Bustamante bunu başaran ilk kadın pilot oldu. İşte detaylar...

F1 tarihinde bir ilk... İlk kadın pilot Bianca Bustamante

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından McLaren bugün, Bianca Bustamante'nin Sürücü Gelişim programına katıldığını açıkladı. Bustamante, 2024 sezonunda F1 Akademi'de McLaren adına yarışacak. Bianca Bustamante, kariyeri boyunca W series, Formula 4 BAE Şampiyonası, İtalya Formula 4, USF Juniors ve 2023 F1 Akademi'de yarıştı.

Bustamante'nin bu sezonki performansı

McLaren ile 2024 F1 Akademi'de yer alarak bunu başaran ilk kadın pilot olan Bustamante, bu sezon F1 2023 Akademi'de Prema Racing adına yarıştı ve sıralamada 102 puan toplayarak 7'nci sırada yer aldı. Bustamante, bu sezon iki yarış galibiyeti ve iki podyum şansı elde etti.

ART Grand Prix'de yarışacak McLaren'i temsil edecek

18 yaşındaki Filipinli pilot, McLaren ile yaptığı anlaşma gereği 2024 F1 Akademi sezonunda ART Grand Prix takımıyla yarışacak ve McLaren'i temsil edecek. McLaren Sürücü Geliştirme Programı Direktörü Emanuele Pirro, konuyla alakalı takım sitesine konuştu ve "Bustamante parlak bir iş ahlakasına sahip, ekibimizin değerleriyle uyumlu ve gelecekte başarılı olabilecek bir yetenek" açıklamasında bulundu.

Pirro: "Bianca'nın F1 Akademi serisinde takımı temsil edecek olmasından dolayı heyecanlıyız"

McLaren Sürücü Geliştirme Direktörü Emanuele Pirro, açıklamalarına devam etti ve "Bianca'nın bir yarış pilotu olarak gelişimi için kendisiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bianca'nın F1 Akademi serisinde, takımı temsil edecek olmasından dolayı da heyecanlıyuz. 2024'te onu Papaya'da yarışırken görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler