F1 pilotu Giovinazzi, giderayak bombaladı! "Para işin içine girdi mi..."

16.11.2021 - 14:35 | Son Güncellenme: 16.11.2021 - 15:14

2016'da Formula 1 dünyasına giriş yapan ve sezon sonunda Alfa Romeo ile yollarını ayırarak F1'e veda edecek olan Giovinazzi, giderayak eleştirilerde bulundu

F1 pilotu Giovinazzi, giderayak bombaladı! "Para işin içine girdi mi..."

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 takımlarından Alfa Romeo, İtalyan pilot Antonio Giovinazzi ile sezon sonunda yolları ayıracaklarını açıkladı. 

2019'dan bu yana Alfa Romeo'ya dönüşen Sauber takımı adına yarışan İtalyan sürücü Giovinazzi, sosyal medya hesabından ayrılığın asıl sebebini açıkladı.

"Para işin içine girdiğinde, acımasız olabilir"

Sosyal medya hesabından küçük yaşlardayken oyuncak bir Ferrari aracına bindiği bir fotoğrafını paylaşan Giovinazzi "F1 duygudur, yetenektir, araçlardır, risktir, hızdır. Ancak para işin içine girdiğinde, acımasız olabilir. Beklenmedik bir sonucun, bağlılık sayesinde elde edilen büyük veya küçük zaferlerin sürprizlerine inanıyorum. F1’deki ilk fotoğrafım buysa, sonuncu da çekilmeli.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Son Dakika: Formula 1'de ilk Çinli podyumda
Habere Git

Öte yandan geçtiğimiz günlerde son Formula E şampiyonu Antonio Felix da Costa'da Formula 1'e girmenin parayla ölçüldüğünü dile getirerek, şu ifadeleri kullanmıştı:

 

"Cristiano Ronaldo ile oynamak için para ödemezsiniz"

"Formula 1'de yer almak için para ödemek istemiyorum. Bir futbol maçında Cristiano Ronaldo ile oynamak için para ödemezsiniz. Eğer onunla aynı takımda oynuyorsanız, bu çok iyi olduğunuzu ve orada olmak için para aldığınızı gösterir. Formula 1 aracında yarışmak için asla para ödemem. Eğer yeteneğiniz varsa adil olan budur."

Felix da Costa haricinde son dünya şampiyonu Lewis Hamilton'da geçen yıl bu konuya dikkat çekerek şöyle konuşmuştu:

 

Lewis Hamilton: “Formula 1, milyarderler kulübü oldu”

 

“Kariyerime bugün başlasam ve işçi bir ailenin çocuğu olsam muhtemelen burada olamazdım. Formula 1’in milyarderler kulübü haline geldiği bir dönemde yaşıyoruz. İşçi sınıfı bir aileden kariyerime bugün başlasam bulunduğum yere gelmem imkansız olurdu. Çünkü diğer çocukların daha fazla parası olacaktı. Bunu değiştirmeliyiz ve herkesin erişebileceği bir spor haline getirmeye çalışmalıyız."

Senin için hazırladığımız haberler