F1 pilotlarının kabusu İstanbul Park

13.11.2020 - 22:14 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 22:20

F1 Türkiye Grand Prix öncesi 1. ve 2. antrenman sona erdi. Yarış sonrası pilotlar açıklamalarda bulundu.Pilotlar kaygan zemin hakkında ne dedi, Pazar günü yarış için ne düşünüyorlar? İşte tüm detaylar...

F1 pilotlarının kabusu İstanbul Park

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2020 Formula 1 Türkiye ayağı heyecanlı başladı. Pilotlar kaygan zemin üzerinde adeta drift yaptı. Türkiye Grand Prix öncesi yapılan ilk iki antrenmanda istediği seviyeyi yakalayamayan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarış sonrası yaptığı açıklamada "Burası harika bir pist ama neden milyonlarca para harcayıp buraya yeni bir asfalt attıklarını anlamıyorum. Belki de sadece pisti temizlemiş olsalar daha iyi olurdu. Yeni asfaltta lastikleri çalıştıramıyoruz. Gördüğünüz gibi pist adeta buz pateni pisti gibi" ifadelerini kullandı.

Yarış öncesi yapılan 1. ve 2. antreman lideri Red Bull pilotu Max Verstappen ise "Bu pistte normalden 5 saniye kadar yavaş sürmeye alışmamız gerekecek. Türkçe çalışmalıyım, fanlar çok heyecanlı. Yağmur çok etkilemez bence durumu ama yarış kesinlikle güzel olacak. Kör viraj sayısı da çok" dedi.

Türkiye Grand Prix'sin ilk şampiyonu Kimi Raikkonen'da İstanbul Park'ın zorluğuna değindi. Raikkonen "Pist koşulları bu sabah bizim için en büyük zorluktu" değerlendirmesinde bulundu.

Racing Point pilotu Sergio Perez ise "Mermer üzerindeymişiz gibi hissettiren bir asfaltla baş etme konusunda çok ilginç bir gün oldu. Sanki mutfakta F1 aracı kullanmışım gibi hissettim. Ama hafta sonunun pek çok fırsat sunduğunu düşünüyorum. Hata yapmamak iyi fırsatlar ortaya çıkarabilir" dedi.

Charles Leclerc "Çok kötü bir gün olacak"

2. antrenmanda ikincilik şansını yakalayan genç pilot Charles Leclerc "İlk başta pistin yol tutuşu beni ikna etmemişti. Ben şöyleydim: "Oh, bu çok kötü bir gün olacak." Ama birkaç tur sonra, gerçekten çok keyif aldım" ifadelerini kullandı.

Bugün doğum günü olan McLaren pilotu Lando Norris'de yarış sonrası yaptığı açıklamada "Çok eğlenceli bir gündü. Resmen bir drift okulunda gibiydim. Çok eğlenceliydi, bu da benim doğum günü hediyemdi. Bir F1 aracında bunu yapmak çok güzeldi, çok yanıltıcıydı, özellikle yüksek hızlı sekizinci virajda" değerlendirmesinde bulundu.

2020 Formula 1 Türkiye Grand Prix yarış programı

3. Antrenman: Yarın Saat 12.00
Sıralamalar: Yarın 15.00-16.00
Yarış: Pazar Saat 13.10

Türkiye Grand Prix'si hangi kanalda?

Formula 1 yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, 2020 Türkiye GP'nin uydu üzerinden ücretsiz yayınlanacağını açıkladı. Türkiye Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler