F. Derya Beşikçi Koşusu'nu Anarres Kazandı

15.04.2023 - 12:56 | Son Güncellenme: 15.04.2023 - 12:59

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, 3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen F. Derya Beşikçi Koşusu'nu Anarres kazandı.

F. Derya Beşikçi Koşusu'nu Anarres Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada, 3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen F. Derya Beşikçi Koşusu'nu, Tolga Karakartal'ın sahibi ve Seval Alveroğlu'nun da yetiştiricisi olduğu Anarres kazandı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"2002 yılında Kulübümüze Asli Üye seçilen, 2009 yılında ise aramızdan ayrılan merhum F. Derya Beşikçi adına düzenlenen koşu, 14 Nisan Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 21.30'da gerçekleşti.

3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış (KV-8/D), 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

Üst üste ikinci galibiyet

Koşuyu jokeyi Halis Karataş ile start alan, Tolga Karakartal'ın sahibi ve Seval Alveroğlu'nun da yetiştiricisi olduğu Anarres (Luxor - My Lady / Mujtahid) kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği safkan sergilediği performansıyla üst üste ikinci galibiyetini elde etti.

Steel Queen 2. oldu

12 safkanın mücadele ettiği koşuda Steel Queen (Scarface - Lady Akarca / Bosporus) ikinci olurken, Horror (Torok - Neferu / Unaccounted For) üçüncü, Rosa Di Papa (Kaneko - Zembil / Victory Gallop) dördüncü ve Atomic One (Lion Heart - Aslı Nesli / Dehere) da beşinci oldu.

Yarışın galibi Anarres için bitiriş derecesi 1.25.12 olurken, farklar ise 1/2 boy - baş / 1,5 boy - 1,5 boy şeklinde oluştu.

F. Derya Beşikçi hakkında

1955 yılında İstanbul’da doğan F. Derya Beşikçi, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nde eğitimini sürdürürken iş hayatına atıldı. Çeşitli kuruluşlarda yöneticilik yapan Beşikçi, 1981 yılında ortaklarıyla birlikte Reklamevi’ni, ardından 1982 yılında Ofset Yapımevi’ni kurdu. Sahibi ve ortağı şirketlerde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1984 yılında Gazi Koşusu’nu kazanan Mayide isimli kısrak ile atçılığa başladı. 1996 yılında kendi harasını kuran Beşikçi, Tenedos, Rokoko, Manali, Bebek Cafe, Sinyor Sassi, On Footh Trouble, Dr Lucky gibi başarılı safkanları sahamıza kazandırdı. 2002 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2009 yılında aramızdan ayrılan F. Derya Beşikçi’yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler