Eyüpspor'a Helton Leite'den kötü haber

25.06.2024 - 10:14 | Son Güncellenme: 25.06.2024 - 10:16

Antalyaspor ile sözleşmesini yenilemeyen Helton Leite’ye transfer teklifinde bulunan Eyüpspor’a da kötü haber geldi. Brezilyalı eldiven, Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini açıkladı.

Eyüpspor'a Helton Leite'den kötü haber

AJANSSPOR - HABER

Antalyaspor ile sözleşmesini tamamlamasının ardından yeni anlaşmaya imza atmayan Helton Leite, Türkiye defterini de kapattı. Süper Lig’e yeni yükselen Eyüpspor’un gündeminde yer alan Brezilyalı eldiven, kariyerine Avrupa’da devam etmek istediğini açıkladı.

“Türkiye zor bir ülke”

Brezilya’da yayın yapan radyo kanalı Itatiaia’nın konuğu olan deneyimli eldiven, Türkiye kariyerinin kendisi için verimli geçtiğini ve artık yeni bir maceraya yelken açmak istediğini söyledi. Antalyaspor formasıyla 14 ayda 50’den fazla maça çıktığını hatırlatan Brezilyalı kaleci, “Profesyonel açıdan bakıldığında Türkiye'deki deneyim çok iyiydi. Oldukça farklı bir kültüre sahip, zorlu bir ülke” dedi.

İtalya’da oynamak istiyor

Türkiye’de devam etmeyeceğine vurgu yapan 33 yaşındaki eldiven, “Avrupa'da büyük bir ligde devam etmek istiyorum, ne olacağını bekliyorum. Doğru fırsatı bekliyorum. İtalya’da oynamak istiyorum” diye açıkladı.

Türkiye’de 52 maça çıktı

1.5 sezonda 52 maçta Antalyaspor’un kalesini koruyan 33 yaşındaki eldiven, 11 maçta rakiplere geçit vermezken, kalesinde ise 73 gol gördü. Bu sezon çok büyük bir sakatlık atlatan ve sezonu kapatması beklenirken 1 ay sonra kalesine geçen Helton Leite, toplam 35 maçta kaleye geçti ve 3 bin 150 dakika oyunda kaldı. 45 gol yiyen Helton Leite, 7 maçta ise gol izni vermedi.

Senin için hazırladığımız haberler