Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: "Futbolda Başarı Yok Para Orada"

23.05.2022 - 11:23 | Son Güncellenme: 23.05.2022 - 11:38

Boks haberleri... Türkiye Boks Federasyonu (TBF) Başkanı Eyüp Gözgeç, Radyospor'da flaş açıklamalarda bulundu. Gözgeç, yeterli bütçeye sahip olamadıklarını ve bu nedenle destek istediklerini söyledi.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç: "Futbolda Başarı Yok Para Orada"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Boks Federasyonu (TBF) Başkanı Eyüp Gözgeç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gözgeç, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda alınan 5 altın madalya ile ilgili de övgü dolu sözler sarf etti.

"Bu belli bir çalışmanın ürünü"

Radyospor'da yayınlanan Ters Köşe programında Aygün Özipek'e konuşan Gözgeç, "Olimpiyatlar ve Dünya Şampiyonası'nda başarılı olduk. Bunlar tesadüf değildi. Bu belli bir çalışmanın ürünü. 11 yıldır federasyon başkanı olarak görev yapıyorum. Şu anda başarıya ulaşan arkadaşlarımız biz göreve başladığımız da çocuklu yaşlardaydı. Ülke olarak amatör branşlarda ciddi başarılar elde ettik. Bu alanda başarılarımızın en önemli sebebi Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Basınımız da amatör branşlara çok ilgi gösteriyor.

"Fenerbahçe'nin ciddi katkıları oldu"

Sporcularımızın birçoğu şu anda Spor Akademi'sinde eğitim alıyorlar. Sporcularımızın hayatları spor oldu. Genç nüfus arttı bununla birlikte işsizlik de arttı fakat sporcularımızın hepsi çalışıyor. Geçmişte sokak çocuklarıyla ilgili çalışmamız oldu, bu alanda burada da söyleyeyim; Fenerbahçe'nin ciddi katkıları oldu. Boksta ve güreşte bu çocuklarımızı değerlendirmeliyiz. Çocuk Esirgeme Kurumu'yla ilgili de projemiz var. Ben bu fikrimi Sayın Fatma Şahin ile de paylaşmıştım.

"Futbolda başarı yok, para orada"

Futbolda başarı yok, para orada, basketbolda başarı yok ama para orada. Kulüpler bazında bu alanlarda başarı var ama milli takım düzeyinde yok. Biz maçlarımızı Başakşehir'de yaptık, tesisleşme problemimiz var. Umarım bizim alanımıza da ilgi gösterirler. 7 yıldır bir kamp alanı yaptıramadık, şimdi bakanımız sağ olsun yapacağını söyledi.

"Kadınlarımız hem spor yapmaya hem de yemek yapmaya çalışacak"

Türk kadını çok disiplinli, kadınlarımız spor yapmaya çalışacak da yemek yapmaya çalışacak da en iyisini yapmak ister. Boks sporu çok ağır bir spor, severek yapılması gereken bir spor. Boks sporunun popüler olması bizim çalışmalarımız sayesinde oldu. Bu alanda gümüş ve altın madalyalar kazandık.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de mutlu son! 1 yıllık imza...
Habere Git

"Yeterli bütçeye sahip değiliz"

Bakanlığımızın desteği inkar edilemez ama yeterli bütçeye sahip değiliz. Boks şampiyonası için 86 milyon TL bütçe gerekliydi, 70 milyon TL sponsor bulduk, 16 milyon TL açığımız var. Ben bu durumu bakanımıza anlattım; o da destek olacağını söyledi. Bu noktada sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum" dedi. 

İlgini Çekebilir
Boks maçında Baykan ile Kartal kavga etti, araya korumalar girdi
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler