"Eylül ve Ekim ayında maçlar seyircisiz..."

21.08.2020 - 15:39 | Son Güncellenme: 21.08.2020 - 15:51

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Süper Lig'de yeni sezonda maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı konusunda açıklamalar yaptı. Yeni sezonda maçlar seyircisiz mi oynanacak? Ankaragücü transfer yapabilecek mi? Fatih Mert taraftarlarının merak ettiği sorulara da yanıt verdi.

"Eylül ve Ekim ayında maçlar seyircisiz..."

AJANSSPOR-HABER

Geride bıraktığımız sezonda 32 puanla son sırada olmasına karşın küme düşmenin kaldırılması kararıyla Süper Lig’de yola devam edecek Ankaragücü’nde başkan Fatih Mert, gündeme yönelik açıklamalar yaptı. Transfer çalışmaları, kulübün mali durumu ve yeni sezonda maçların seyircisiz oynanıp oynanmayacağı konusunda Mert dikkat çeken ifadelere imza attı. İşte açıklamaları...

“Yıkık bir binayı inşa etmeye çalışıyoruz”

Yayıncı kuruluşun sorularını yanıtlayan Fatih Mert, pandemi sebebiyle Türk futbolunda birçok kulübün ciddi problemlerle boğuştuğuna dikkati çekti. Fatih Mert, “Yıkık bir binayı tekrar inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

“Önümüzü görebilir hale geldik”

Mert, eksi 350 milyon lira borçla devraldıkları Ankaragücü’nün kapısına borçları sebebiyle kilit vurulabilecek noktaya geldiğini söyledi. Mert, yaptıkları çalışmalarla hem ekonomilerini düzeltmeye çalıştıklarını hem de takımı iyi bir noktaya getirmek için uğraştıklarını dile getirdi. Sarı-lacivertlilerin başkanı, “Ankaragücü’nü ayakta tuttuk. Borçları belli bir seviyeye getirdik. Önümüzü görebilir hale geldik" dedi.

“Geçen seneki kâbusu yaşamak istemiyoruz”

Fatih Mert, yeni teknik direktörleri Fuat Çapa ile başarılı olacaklarına inanıyor. Ankaragücü’nün 1 numaralı ismi, “Fuat Çapa zaten takip ettiğimiz bir teknik adamdı. 4 tane dil biliyor bildiğim kadarıyla. Tercümanlar aracılığıyla teknik adamlar bazen istediği vurguyu yapamıyor. İşini seven birisi. İyi bir sezon geçireceğimize ve geçen seneki kâbusu yaşamayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Ankaragücü’nün transfer durumu…

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert transfer konusunda, ”Bizim bir scout ekibimiz var. Bizim belirlediğimiz bölgeler vardı. Hoca gelince bazı oyuncuları yetersiz gördü. Hocanın belirlediği 2-3 oyuncu oynanan liglerin futbolcuları. Görüşmelerimiz devam ediyor. Transfer yasağımız olduğu için bekletiyoruz. Önümüzdeki hafta bazı şeyler netleşmeye başlar” ifadelerini kullandı.

Limitlerin artırılmasını destekliyor

Türk futbolunda en çok tartışılan konulardan biri olan harcama limitleri için ise Fatih Mert, “Farklı görüşler var. Fenerbahçe’nin limitle ilgili sıkıntıları var. Kasımpaşa’nın da bir sorunu olmuş. Bazı kulüpler de tepki gösteriyor. Biz Fenerbahçe’nin gündeme getirdiği limitlerin artırılması konusunu destekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yeni sezonda maçlar seyircili oynanacak mı?

Fatih Mert, liglerin yeni sezonda seyircili oynanıp oynanmayacağı konusunda da konuştu. Fatih Mert, “Bildiğim kadarıyla Eylül ve Ekim aylarında lig seyircisiz oynanacak. Bunların da sahaya yansımaları oluyor. Bizim için negatif bir olay. Taraftarlarımızın desteğiyle maçlar kazanabiliyorduk. Seyircisiz futbolun tadı tuzu olmuyor. Böyle yaşamaya alışıyoruz. Sadece bizde değil, bir sürü kulüpte yaşanıyor. Bir de biz kulüp başkanlarıyla konuşurken, transfer iddialarının gerçek olduğunu başkanlar bile bilmiyor. Ama bir sürü transfer haberi basında yer alıyor” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler