NBA ekibi Dallas Mavericks, Facundo Campazzo’yu serbest bıraktı

01.12.2022 - 11:21 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 12:34

NBA ekiplerinden Dallas Mavericks, Arjantinli gard Facundo Campazzo’yu serbest bıraktı. Euroleague ekiplerinin oyuncuya ilgi göstermesi bekleniyor.

NBA ekibi Dallas Mavericks, Facundo Campazzo’yu serbest bıraktı

AJANSSPOR-HABER

Sezon başında adı birçok Türk Hava Yolları Euroleague ekibi ile anılan Arjantinli gard Facundo Campazzo, takımı Dallas Mavericks tarafından serbest bırakıldı. Daha önce Real Madrid forması giyen oyun kurucunun tekrardan Euroleague ekiplerinin radarına girmesi bekleniyor.

Mavericks serüveni kısa sürdü

Geçtiğimiz sezon sonunda Denver Nuggets ile sözleşmesi sonra eren oyuncu, adı yaz aylarında sıklıkla Avrupa takımları ile anılsa da kariyerine NBA'de devam etmek istediği için Dallas Mavericks ile anlaşmıştı. 31 yaşındaki oyun kurucunun Mavericks macerası sadece 8 maç sürdü. Luka Doncic'li Dallas, kadrosuna şu an boşta bulunan Kemba Walker'ı katmak için Facundo Campazzo'yu serbest bıraktı. Arjantinli çıktığı 8 maçta yalnızca ortalama 6.5 dakika süre alırken 1.3 sayı, 1,1 asist ortalamaları tutturdu.

Nuggets ile 2 sezon

Yıldız basketbolcu NBA'e 2020-2021 sezonunda Denver Nuggets ile adım atmıştı. Batı Konferansı ekibinin formasını iki sezonda 130 maçta terleten oyuncu 5,5 sayı, 3,5 asist ortalamaları tutturdu.

NBA hayali için milyonlar ödedi

Campazzo'nun NBA'e gidiş sürecinde eski takımı Real Madrid oyuncuya büyük zorluk çıkarmıştı. Real Madrid'in oyuncunun kontratında olan 6 milyon Euro'luk çıkış maddesini almakta ısrar etmesi üzerine oyuncu bu bedeli kendisi ödemeyi kabul etmişti. Oyuncunun henüz bu bedelin tamamını ödemediği biliniyor.

Real Madrid en olası dönüş rotası

Oyuncu Real Madrid'ten ne kadar olaylı ayrılmış olsa da, olası bir Avrupa dönüşünde oyuncu için en uygun rota Real Madrid olarak öne çıkıyor. İspanyol ekibinin gard rotasyonunun yüksek yaş ortalamasına sahip olması ve oyuncunun kulübe halen bir miktar borcunun olması transferi daha olası kılıyor.

Fenerbahçe'ye yazılmıştı

Geçtiğimiz yazın sonunda Avrupa devlerinin oyuncunun peşine düştüğü haberleri gündeme gelmişti. Real Madrid, Partizan ve Fenerbahçe'nin ilgilendiği söylenen oyuncuya en yüksek teklifi 3 milyon Euro ile sarı lacivertlilerin verdiği iddia edilmişti.

Arjantinli efsane destekledi

Arjantinli basketbol efsanesi Andreas Nocioni konuk olduğu Doble Doble isimli programda Facundo Campazzo hakkında konuştu. Nocioni oyun kurucu için "Dallas koçu Jason Kidd, Campazzo'ya pek şans vermedi. Facu'nun kabiliyetlerinin ve potansiyelinin farkında olduklarını sanmıyorum. Umarım bundan sonrasında saygı görebilelceği, öz güvenini yeniden kazanabileceği bir yere imza atar." dedi.

Euroleague kupasını kaldırmıştı

Facundo Campazzo, Real Madrid ile 2017-2018 sezounda Euroleague zaferi yaşamıştı. Yıldız oyuncu takımının finalde Fenerbahçe'yi yendiği karşılaşmaya ilk 5 başlamış fakat skor katkısı verememişti.

Senin için hazırladığımız haberler