Türkiye Euro 2028 Ve 2032 İçin Ev Sahibi Adaylık Dosyasını UEFA'ya Teslim Etti

12.04.2023 - 16:26 | Son Güncellenme: 12.04.2023 - 16:49

Türkiye, Euro 2028 ve 2032'ye ev sahibi olmak için adaylık dosyalarını UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezine ulaştırdı.

Türkiye Euro 2028 Ve 2032 İçin Ev Sahibi Adaylık Dosyasını UEFA'ya Teslim Etti

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu yayınladığı açıklama ile Euro 2028 ve 2032 adaylıkları için gerekli dosyaların tamamlanıp UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde yer alan merkezine iletildiğini duyurdu.

Ekim ayında açıklanacak

Euro 2028 için Birleşik Krallık ve İrlanda'nın ortak adaylığı bulunurken, 2032'deki turnuva için de İtalya'nın adaylığı bulunuyor. UEFA ev sahibi ülkeleri ekim ayında açıklayacak.

Mehmet Büyükekşi: "Kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Avrupa'nın millî takımlar düzeyindeki en büyük turnuvasını Türkiye'de düzenlemek için beşinci kez art arda aday olan Federasyonumuz, bu konudaki kararlılığını bir defa daha tüm dünyaya göstermiştir. Titizlikle hazırladığımız adaylık dosyasını UEFA'ya sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.

İlgini Çekebilir
EURO 2028 ve 2032 şehirleri belli oldu: O şehir yine yok
Habere Git

"UEFA'nın her ülkede bulamadığı kriterler bizi öne çıkaracak"

TFF Başkanı Büyükekşi açıklamalarının devamın "Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm bakanlarımıza ve yerel yöneticilerimize, adaylığımızı desteklemek üzere sağlamış oldukları koşulsuz garantiler için içtenlikle teşekkür ediyoruz. UEFA'nın adaylıklarda aradığı ancak her ülkede bulamadığı bu garantilerin bizim adaylığımızı bir adım ileriye taşıyacağına inanıyoruz." ifadeleriyle yetkililere teşekkürlerini sundu.

"Cumhuriyetin 100. yıl gururunu taçlandıracak"

Turnuvaya ev sahipliği yapacak yeterlilikte olduğumuzu ve verilmesi durumunda turnuvanın ükleye büyük değer katacağını ifade eden Büyükekşi "Modern stadyumlarımız ve tesislerimizle, ülkemizdeki futbol tutkusuyla ve üst düzey organizasyon kabiliyetimizle her zaman övündük. Böylesi büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapabilme hakkını kazanmamız, Cumhuriyetimizin 100. yıl gururunu taçlandıracaktır ve Türkiye'ye büyük değer katacaktır." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler