EURO 2024'te en iyi maçlar Türkiye'nin! Liste açıklandı

16.07.2024 - 17:40 | Son Güncellenme: 16.07.2024 - 18:07

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024, İspanya'nın şampiyonluğuyla sona erdi. Nefes kesen maçlara ev sahipliği yapan turnuvada en iyi maçlar listesine Türkiye damga vurdu.

EURO 2024'te en iyi maçlar Türkiye'nin! Liste açıklandı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, finalde İspanya'nın İngiltere'yi mağlup etmesiyle sona erdi. The Athletic, birbirinden heyecanlı tam 51 maça ev sahipliği yapan futbol şöleninin en iyi maçlarını belirledi. İşte Türkiye'nin damga vurduğu o liste...

5 - Avusturya 1-2 Türkiye

Turnuvanın en iyi maçlarının belirlendiği listenin 5 numarasında A Milli Takımımızın, Avusturya ile karşılaştığı maç yer aldı. Ay-Yıldızlılarımız, son 16 mücadelesindeki rakibini Merih Demiral'ın iki golüyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Son dakikaları büyük heyecana sahne olan maçta, milli yıldızımız Mert Günok çok kritik bir kurtarışa imza atarak galibiyette büyük rol oynadı.

4 - İspanya 2-1 İngiltere

4 numarada EURO 2024'ün şampiyonunun belli olduğu karşılaşma yer aldı. Final mücadelesinde İspanyollar, Nico Williams ile 47'nci dakikada öne geçti. Bu gole Cole Palmer, 73'üncü dakikada karşılık verdi ve İngilizler şampiyonluk umutlarını sürdürdü. Ancak 86'ncı dakikada sahneye çıkan Mikel Oyarzabal, İspanya'yı 2-1 üstünlüğe ve kupaya taşıdı.

3 - Hollanda 2-3 Avusturya

EURO 2024 D Grubu 3'üncü maçında Hollanda ve Avusturya karşı karşıya geldi. Bol gole sahne olan mücadelede Avusturya, Portakallar lakaplı Hollanda'yı 80'inci dakikada Marcel Sabitzer'in ayağından bulduğu golle 3-2 mağlup etmeyi başardı. Avusturya, bu sonuçla büyük bir sürprize imza atarak Fransa, Hollanda ve Polonya'nın yer aldığı gruptan lider çıktı. Bu gol düellosuna sahne olan maç, listenin 3'üncü sırasında yer aldı.

2 - Türkiye 3-1 Gürcistan

Listenin 5'inci sırasında yine A Milli Takımımızın bol heyecana sahne olan Gürcistan maçı yer aldı. Turnuvanın açılış maçında karşılaştığımız rakibimizi Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup ederek şampiyonaya galibiyetle başladık. Mert ve Arda'nın şık golleri gözümüzün pasını silerken, Kerem ile 90+6'ıncı dakikada maça son noktayı koymayı başardık.

1 - İspanya 2-1 Almanya

Ve zirvede turnuvanın ev sahibi Almanya'nın, daha sonra şampiyonluğunu ilan edecek İspanya'ya çeyrek finalde 2-1 mağlup olduğu karşılaşma yer aldı. Dani Olmo ile karşılaşmada 1-0 öne geçen İspanyollar, adını yarı finale yazdırmayı beklerken, Almanya'da Florian Wirtz 89'uncu dakikada sahneye çıktı ve maçı uzatmaya taşıdı.

Nefeslerin tutulduğu uzatma dakikalarında futbol severler penaltı atışlarına hazırlanırken, bu kez İspanya son dakikada Mikel Merino ile 2-1 öne geçti ve adını yarı finale yazdıran ekip oldu.

Senin için hazırladığımız haberler