EURO 2024 Günlüğü - 8. Gün

21.06.2024 - 10:55 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 11:20

EURO 2024'te heyecan 8. günde oynanacak Slovakya - Ukrayna, Polonya - Avusturya ve Hollanda - Fransa maçlarıyla devam edecek. Nefes kesen maçlardan detaylar ve turnuvadaki gelişmeler gün boyu AJANSSPOR'da olacak.

EURO 2024 Günlüğü - 8. Gün

AJANSSPOR HABER

EURO 2024'ün 8. günü D Grubu'ndan iki, E Grubu'ndan ise bir maça ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şampiyonanın favorilerinden Fransa'nın da boy göstereceği günün maçlarından ve turnuvadaki gelişmelerden detaylar gün boyu haberimizde...

Günün açılış maçında Slovakya ve Ukrayna karşı karşıya

EURO 2024'te 8. günün açılış maçında E Grubu'nda Slovakya ve Ukrayna Düsseldorf Arena'da kozlarını paylaşacak.

Karşılaşmayı İngiliz hakem Michael Oliver yönetirken yardımcıları Stuart Burt ve Daniel Cook olacak.

İlk maçta ne yaptılar?

Gruptaki ilk maçlarda SLovakya, bir sürprize imza atarak turnuvanın güçlü ekiplerinden Belçika'yı 1-0 mağlup etmişti. Ukrayna ise Trabzonspor'a transfer olan Denis Draguş'un yıldızlaştığı maçta Romanya'ya 3-0 mağlup olmuştu.

Eşleşmede Ukrayna üstün

İki Milli Takım'ın bugüne dek karşı karşıya geldiği 8 maçta Ukrayna 3, Slovakya ise 2 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

Polonya - Avusturya maçında Halil Umut Meler düdük çalacak

EURO 2024'te heyecan TSİ 19:00'da D Grubu'nda Polonya - Avusturya karşılaşmasıyla devam edecek.

Bu maçta FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler düdük çalacak. Meler'in yardımcılığını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. AVAR'da ise Alper Ulusoy olacak.

İlk maçta ne yaptılar?

Polonya, turnuvadaki ilk maçında Hollanda'ya 2-1 mağlup oldu. Avusturya ise kupanın favorilerinden Fransa'ya 1-0'lık sonuçla boyun eğdi. İki takım da EURO 2024'teki ilk puan veya puanları için Berlin Olimpiyat Stadı'nda sahada olacak.

Tarihteki 12. randevu

Polonya ile Avusturya, tarihlerinde 12. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 11 maçta Polonya 5, Avusturya 4 defa kazandı. İki müsabaka ise berabere tamamlandı.

8. gün dev maçla sona erecek

EURO 2024'te 8. günün kapanış maçında TSİ 22:00'de Hollanda ve Fransa Leipzig Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

Turnuvanın favorilerinden Fransa ve yetenekli ayaklara sahip olan Hollanda'nın karşı karşıya gelceği maçta İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Anthony Taylor görev alacak. Taylor'un yardımcılıklarını Gary Beswick ve Adam Nunn yapacak.

İlk maçta ne yaptılar?

Hollanda, D Grubu'ndaki ilk maçında Polonya karşısında zorlansa da 2-1 galip ayrılmayı bildi. Fransa ise Avusturya'yı tek golle geçerek 3 puana ulaştı.

Hollanda attı, Fransa kazandı

Hollanda ie Fransa, tarihlerinde 31. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 30 maçta Fransa 15, Hollanda 11 defa kazandı. Aralarındaki 4 müsabaka ise berabere tamamlandı.

Bu karşılaşmalarda Hollanda 57, Fransa ise 53 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler