EURO 2020 Macaristan hakkında tüm detaylar

29.05.2021 - 18:07 | Son Güncellenme: 29.05.2021 - 18:12

EURO 2020'de Macaristan Milli Takımı hakkında tüm detaylar haberimizde.

EURO 2020 Macaristan hakkında tüm detaylar
  • Eleme performansı: Grup aşamasında 8maçta 4 galibiyet, 4 yenilgi... Playoff: 2 galibiyet
  • Elemelerde en çok gol atan isim: Villi Orban (3)
  • Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en başarılı performansı: Üçüncülük (1964)
  • EURO 2016: Son 16 turunda Belçika’ya elendi.

Yıldız futbolcusu: Dominik Szoboszlai

Son 10 yılda Red Bull Salzburg; Sadio Mane, Erlig Haaland, Dayot Upamecano, Naby Keita gibi birçok oyuncuyu yıldız yaparak dünya futboluna hediye etti. Bu yıldızlara eklenmesi beklenen son isimse Dominik Szoboszlai. 2019-20 sezonunda Red Bull Salsburg ile sezonun oyuncusu seçildikten sonra Almanya’nın Leipzig takımına transfer oldu. Hem atletizmiyle hem tekniğiyle modern bir orta alan oyuncusunun tüm özelliklerine sahip. Mesafe tanımadan kullandığı serbest vuruşları her an sonucu değiştirebiliyor. Avrupa Milletler Ligi’nde Türkiye kalecisi Uğurcan Çakır’ı da 30 metreden gönderdiği vuruşla avlamayı başardı. Oyun görüşü çok iyi olan futbolcunun tek handikapı şampiyona öncesi geçirdiği sakatlık. 2021’de hiç forma giymeyen Szoboszlai yine de aday kadroda yer buldu. Eğer formayı giyerse turnuvda iz bırakan futbolculardan biri olmaya aday.

Teknik direktörü: Marco Rossi

9 Eylül 1964 doğumlu Marco Rossi, 2018’den beri Macaristan Milli Takımı’nın başında bulunuyor. Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir dönem Trabzonspor’u da Georges Leekens’in yerine geldi. Honved’i 24 yıl sonra şampiyonluğa ulaştırması ona Macaristan Milli Takımı’nın kapılarını açtı. İtalyan çalıştırıcı, özellikle pandemi döneminde Macaristan Milli Takımı ile önemli işlere imza attı. En başarılı Teknik direktörler listesinde ilk 10 isim arasına girmeyi başardı. İlk kez bir şampiyonada takımın başında yer alacak Rossi, Dünya Kupası şampiyonluğu bulunan Didier Deschamps, Joachim Löw ve Avrupa Kupası şampiyonluğu unvanına sahip Fernando Santos gibi meslektaşlarına kafa tutmaya çalışacak.

  • Taktiği: 3-5-2
  • Muhtemel 11’i: Peter Gulacsi, Endre Botka, Willi Orban, Attila Szalai, Attila Fiola, David Siger, Adam Nagy, Dominik Szoboszlai, Filip Holender, Adam Szalai, Roland Sallai

Geniş kadrosu:

  • Kaleciler: Adam Bogdan (Ferencvaros), Denes Dibusz (Ferencvaros), Peter Gulacsi (RB Leipzig), Balazs Toth (Puskas Akademia)
  • Savunma: Bendeguz Bolla (MOL Fehervar), Endre Botka (Ferencvaros), Attila Fiola (MOL Fehervar), Szilveszter Hangya (MOL Fehervar), Akos Kecskes (Lugano), Adam Lang (Omonia Nicosia), Gergö Lovrencsics (Ferencvaros), Willi Orban (RB Leipzig), Csaba Spandler (Puskas Akademia), Attila Szalai (Fenerbahçe)
  • Orta saha: Tamas Cseri (Mezokövesd-Zsory), Daniel Gazdag (Honved), Filip Holender (Partizan), Laszlo Kleinheisler (NK Osijek), Adam Nagy (Bristol City), Loic Nego (MOL Fehérvr), Andras Schfer (DAC), David Siger (Ferencvaros), Dominik Szoboszlai (RB Leipzig)
  • Hücum: Janos Hahn (Paks), Nemanja Nikolic (MOL Fehervar), Roland Sallai (SC Freiburg), Szabolcs Schön (FC Dallas), Adam Szalai (1.FSV Mainz 05), Kevin Varga (Kasimpasa), Roland Varga (MTK Budapeşte)

Turnuvada ne yapar? 

Macaristan, Milletler Ligi’nde Türkiye, Rusya, Sırbistan’ın bulunduğu grubu lider tamamlamayı başardı. Avrupa Kupası play-off’unda önce Bulgaristan’ı sonra İzlanda’yı devirerek turnuvaya gitmeyi hak kazandı. Macaristan, bir yıl önce mucize gibi gözüken bu çıkışın tesadüf eseri olmadığını dünyanın en önde yer alan takımları Fransa, Almanya ve Portekiz karşısında ispatlamaya çalışacak. Otoritelerin hiç şans vermediği Macaristan büyük ihtimalle gruptan çıkamayacak ama kilit takım olma olasılığı yüksek. 3 devden birine takacağı çelme grubun kaderini belirleyebilir.

Senin için hazırladığımız haberler