EURO 2020 Danimarka hakkında tüm detaylar

02.06.2021 - 16:26 | Son Güncellenme: 03.06.2021 - 15:50

EURO 2020 B Grubu'nda Danimarka ilk sırada yer almayı amaçlıyor. Kadro, teknik dirketör Kasper Hjulmand ve oyuncularla ilgili tüm detaylar...

EURO 2020 Danimarka hakkında tüm detaylar
  • Eleme performansı: 8 maç, 4 galibiyet, 4 beraberlik
  • Elemelerde en çok gol atan isim: Christian Eriksen (5)
  • Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en başarılı performansı: 1 kez birincilik (1992) 2 kez ikincilik (1964, 1984) 1 kez çeyrek final (2004)
  • EURO 2016: Play-Off'ta elendiler

Yıldız futbolcusu: Christian Eriksen

Danimarka Milli Takımı'nın her iki ayağını da etkili şekilde kullanabilen yıldız orta saha oyuncusu Christian Eriksen, İngiltere'de Tottenham ile parlak bir kariyere sahipti. Şimdilerde ise kariyerine İtalyan ekibi Inter'de devam ediyor. Tottenham'daki performansının benzerini Inter'de çeşitli sebeplerle tekrarlayamadı. Ancak; Danimarka'nın saha içindeki en önemli kozu durumunda. Elemelerde attığı 5 golün yanı sıra 3 de asist yaparak kalitesini gösterdi. 29 yaşındaki Eriksen, EURO 2020'yi iple çektiğini ifade etmişti.

Teknik Direktör: Kasper Hjulmand

Aslında Kasper Hjulmand göreve yeni geldi diyebiliriz. 2020 yılı Temmuz ayında Age Hareide'nin ayrılmasından sonra koltuğa oturdu. Teknik direktörlük kariyerine Lyngby ekibinde başladıktan sonra Nordsjaelland'de 3 yıl görev yaptı. Yaşadığı şampiyonluk da onu buralara kadar getirdi. Almanya'da Mainz kariyeri sönük geçti ve tekrar Nordsjaelland ile kendini buldu. 49 yaşındaki teknik adam iyi bir hücum planı için çalışmalar yaptı. Danimarka ile öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu ve sonra da adım adım ilerlemeyi düşündüklerini vurguluyor. Kasper Hjulmand, futbolu bir futbolcuyu çıkarıp yerine başka birini koymak olarak görmüyor. Futbolu ilişkisel bir oyun olarak tanımlıyor.

Taktiği: 4-2-3-1

Muhtemel 11: Kasper Schmeichel - Wass, Kjaer, Christensen, Maehle, - Hojbjerg, Delaney - Poulsen, Eriksen, Braithwaite, Wind

Kaleci: Jonas Lössl (Midtjylland), Frederik Rønnow (Schalke), Kasper Schmeichel (Leicester)

Defans: Joachim Andersen (Fulham), Nicolai Boilesen (Copenhagen), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Zanka (Copenhagen), Simon Kjær (AC Milan), Joakim Mæhle (Atalanta), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jannik Vestergaard (Southampton)

Orta saha: Anders Christiansen (Malmö), Thomas Delaney (Dortmund), Christian Eriksen (Inter Milan), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim), Daniel Wass (Valencia)

Forvet: Martin Braithwaite (Barcelona), Andreas Cornelius (Parma), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Kasper Dolberg (Nice), Andreas Skov Olsen (Bologna), Yussuf Poulsen (Leipzig), Jonas Wind (Copenhagen)

Turnuvada ne yapar?

Danimarka, 1992'deki başarısını asla tekrarlamayı başaramadı. 2004 yılında çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti'ne yenildiklerinden bu yana 1 kez turnuvaya katılabildiler ve grup aşamasında veda ettiler. Kadrosunda iyi oyuncular bulunan Danimarka, her zaman patlama yapacakmış gibi bir hissiyat veriyor.

Tottenham'dan Pierre-Emile Hojbjerg, Dortmund'dan Thomas Delaney, Barcelona'dan Martin Braithwaite, RB Leipzig'den Yussuf Poulsen ve Leicester City'den Kasper Schmeichel, Danimarka'nın dikkati çeken oyuncuları. Eriksen de her ne kadar Tottenham'daki günlerini aratsa da bu takımın önemli kozu. Danimarka grupta ikinciliği kovalayacak. Rusya'dan potansiyel açısından daha önde oldukları söylenebilir. Tabii ki Hjulmand ve ekibinin Finlandiya karşısındaki olası bir kaybı grubu karmakarışık bir hale getirebilir.

Senin için hazırladığımız haberler