Tuncay Soyak'tan Hapis Cezası Alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Destek

14.12.2022 - 21:00 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 22:40

Trabzonspor'un efsane futbolcularından Tuncay Soyak, hapis cezası ve de siyaset yasağı alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek verdi. İşte detaylar.

Tuncay Soyak'tan Hapis Cezası Alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Destek

AJANSSPOR-HABER

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen ve siyaset yasağı da içeren 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasına futbol dünyasından da tepki geldi. Trabzonspor'un eski futbolcularından Tuncay Soyak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Başkanım yanındayız" dedi. 

 İmamoğlu ile fotoğrafını da paylaştı

Türk Milli Takımı forması da giyen eski oyun kurucu Tuncay Soyak, Ekrem İmamoğlu'na verdiği destek mesajına birlikte çektirdiği bir fotoğrafı ekledi. Trabzonspor'un efsaneleri arasında yer alan Soyak, 4 kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Tuncay Soyak, 1978-1986 arasında bordo mavili formayı giydi. Soyak, 86-87 sezonundaki şampiyon Galatasaray'ın formasını da giyerken, 1991'de Zeytinburspor'da futbola nokta koydu. 

"Olimpiyat adaylığına engel olmaz" dedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün 2036 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylık için oluşturulan çalışma grubunu tanıttı. Toplantıda mahkemeden bir ceza çıkması halinde bunun olimpiyat adaylığına engel olup olmayacağına dair soruyu yanıtlayan İmamoğlu, "Yok canım, biz ne engelleri aştık. Allah'ın izniyle bu engelleri de aşarız. Bir sorun olmaz. Bu bizi daha donanımlı bir olimpizm ruhuna kavuşturuyor. Bu tür engeller olacak. İnşallah 2036 Olimpiyat Oyunları'nda o yarıştan o yarışa hep birlikte koşarız" şeklinde yanıtladı. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'un radarındaydı! Ukraynalı golcü resti çekti...
Habere Git

Ekrem İmamoğlu'na hapis ve yasak

2019 yerel seçimleri sırasında Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "Ahmak" diyerek hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 14 Aralık 2022'de karara bağlandı. Mahkeme, "Söz konusu ifadenin YSK üyelerine yapılmadığı" savunmasını kabul etmeyerek, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Kararla birlikte siyasi yasak da verildi. İmamoğlu için İstinaf Mahkemesi'nde kararı temyiz etme hakkı bulunuyor ve 7 gün içinde başvuru yapması gerekiyor.

Şenol Güneş'in etkisiyle kaleci oldu

Aynı zamanda Trabzonspor taraftarı da olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gençliğinde futbol da oynadı. Kalecilik yapan İmamoğlu, siyasete atılmadan önce spor yazarlığı ve yorumculuğu da yaptı. İmamoğlu, kaleliği seçmesinde Trabzonspor ve milli takımın efsane kalecilerinden bugünün de ünlü teknik direktörü Şenol Güneş'in etkisi olduğunu söylemişti. İmamoğlu, "Şenol Güneş Hoca'mızı, benim kaleci olma ve başlangıç motivasyonum olarak söyleyebilirim" diye konuşmuştu. 

İlk önce hentbol, sonra futbol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, futboldan önce hetbol oynadı. Trabzon'da hentbolun gelişmesine öncülük eden Haydar Kazaz'ın keşfetmesiyle İmamoğlu ilkokul üçüncü sınıfta hetbola başladı. İmamoğlu'nun da yer aldığı takım tam üst üste üç yıl boyunca Türkiye şampiyonu olarak kupaya adeta ambargo koydu. Bir çok ünlü sanatçı, sporcu ve bilim insanı yetiştiren Trabzonspor Lisesi'nde okuyan İmamoğlu, babasının muhalefetine rağmen burada futbola geçti. 

Sebatspor'un kapısından döndü

Trabzon'un önde gelen kulüplerinden Sebatspor ile sözleşme imzalayacakken amcası Ali İmamoğlu tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne götürüldü. İmamoğlu burada Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin mühendislik bölümüne girdi. Ancak buradan da ayrılıp Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Bölümü'ne geçiş yaptı. 

Futbolculuk hayali amatör kaldı

KKTC'deki eğitim hayatı sırasında futboldan da kopmadı ve Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü'nde kalecilik yaptı. Futbolculuk hayali amatör seviyede kalan Ekrem İmamoğlu, işinsanı olduktan sonra Trabzonspor Spor Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulubü ve Beylikdüzü Kulubü'nde yöneticilik yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler