Eski hocasından Cenk Özkaçar yorumu: "Uzun vadede..."

23.08.2020 - 18:52 | Son Güncellenme: 23.08.2020 - 19:00

Eski futbolcu ve teknik direktör Ali Tandoğan, futbolun gündemini değerlendirdi. Eski öğrencisi Cenk Özkaçar, Lyon'da neler yapar? Burak Yılmaz'ın Lille gidişi içine ne diyor? Beşiktaş, PAOK'u eler mi?

Eski hocasından Cenk Özkaçar yorumu: "Uzun vadede..."

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş, Bursaspor, Gençlerbirliği, Denizlispor gibi takımlarda oynayan ve günümüzde teknik direktörlük yapan Ali Tandoğan, futbolun gündemine yönelik değerlendirmeler yaptı. Eski öğrencisi Cenk Özkaçar, Lyon'da başarılı olabilecek mi? Burak Yılmaz'ın 35 yaşında Lille transfer olmasını nasıl yorumladı? Beşiktaş, PAOK'u eleyebilir mi? Ali Tandoğan tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor'da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Ali Tandoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Türk futboluna kazandıracak birçok oyuncu var"

-Şenol Güneş, futbolcu üretimine dikkati çekti. Uluslarası alanya yarışmak için bu gerekli. Ama beceremiyoruz bir türlü. Sizin fikriniz nedir? Bir de Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor iel anılıp, Altay'dan Lyon'a giden ve sizin de öğrenciniz olan Cenk Özkaçar gerçeği var...

Altyapı meselesi ülkemizde sürekli konuşuluyor. Ama bunun ciddi şekilde ele alınması lazım. Kulüplerin, A Takım kadrosunda yer alan ve fayda vermeyen futbolculara ödenen ücretleri altyapıya aktarsak, çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Çok geniş kapsamlı bir durum. Ben gittiğim takımlarda birkaç tane oyuncuyu hazırlamaya, parlatmaya çalıştım. Cenk Özkaçar da onlardan biri. Lyon'a transfer oldu. Sağ olsun kendisi de ona olan emeğimizi ifade etti. Anıl, Trabzonspor'a gitti. Aslında Türk futboluna kazandıracak birçok oyuncu var. Altyapıdan oyuncular almak gerek.

"Cenk Özkaçar, uzun vadede başarılı olacaktır"

-Cenk Özkaçar ile konuştunuz mu? Sizce başarılı olabilecek mi Lyon'da?

Cenk Özkaçar, oteldeyken konuştuk. "Verdiğiniz emeklerden ötürü teşekkür ederim" dedi. Yetenekli bir oyuncu. Orada bizden farklı ne yapılıyor diye sordum. 'Sizin yaptığınız antrenman temposuna benzer bir antrenman yaptırıyorlar' dedi. En önemli şeylerden biri, futbolcuya özel bireysel hoca vermek önemli. Bu futbolcuların gelişmesi için önemli. Cenk Özkaçar, kısa vadede olmasa bile uzun vadede çok faydalı işler yapacaktır. Kendisine inanıyor ve başarılar diliyorum.

"Kaliteliyse, 35 yaşında da transfer olur"

-Fransa'daki Türk oyuncu sayısı artıyor. 35 yaşında olmasına rağmen Burak Lille'e gitti. Yaş ne kadar önemli? Bu transfere, futbolu geç bırakmış olarak görülen siz nasıl değerlendirirsiniz?

Bir futbolcu kendisine çok iyi bakıyorsa bu önemlidir. Olgun bir futbolcu saha içinde neler yapacağını iyi bilir. Sürekli çalışan bir motor düşünün. Motor biraz çalışacak ki kendisine gelsin. Futbolcu kendisini korursa çok şey değişir. Ben 37 yaşında futbolu bıraktım. Devam da edebilirdim. Ama hocalık yapmam lazım diye düşündüm. 35 yaş çok fazla değil. İstendiği zaman Avrupa'daki bir takım gelip 35 yaşındaki bir Burak Yılmaz'ı alabiliyor.

"Beşiktaş, PAOK maçını kazansın istiyorum"

-Beşiktaş formasını giydiniz. PAOK deplasmanında Beşiktaş ne yapar? Siyah-beyazlılar rakibini eler ve yoluna devam eder mi?

Beşiktaş'ın PAOK'u elemesini arzu ediyorum. Beşiktaş forması giydim, kazanmasını çok istiyorum. Ülkenin puan durumu açısından da önemli. Ülke adına yaşananlar için de mutluluk verici olabilir. Orada baskıyla karşılaşabiliriz. Fakat; Beşiktaş en iyi şekilde ülkemizi temsil edecektir. Başarılı olmalarını temenni ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler