Eski hocası yorumladı: "Büyük takım için geç bile kaldı"

16.08.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 16.08.2020 - 17:27

Emre Kılınç ve Fatih Öztürk'ün eski teknik direktörü Cihat Arslan, Galatasaray'ın iki transferini değerlendirdi. Emre Kılınç, Galatasaray'a faydalı olur mu? Fatih Öztürk, kötü bir kaleci mi? Cihat Arslan'dan dikkat çeken sözler...

Eski hocası yorumladı: "Büyük takım için geç bile kaldı"

Son olarak Manisa FK'yı çalıştıran teknik direktör Cihat Arslan, geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cihat Arslan, yeni sezonda hangi takımın başına geçecek? Kariyer planlaması ne? Eski öğrencileri Emre Kılınç ve Fatih Öztürk, Galatasaray'da başarılı olabilir mi? Cihat Arslan tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor'da Soyunma Odası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Cihat Arslan'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Emre Kılınç, büyük takıma gitmek için geç bile kaldı"

Sivasspor'dan Galatasaray'a transfer olan Emre Kılınç'ın çok doğru bir transfer olduğunu söyleyen Arslan, futbolcunun büyük bir takıma gitmek için geç bile kaldığını ifade etti. Arslan, "Yetenekli bir oyuncu. 16-17 yaşındayken de öyleydi. Kendisini ilk oynattığımda kenar oyuncudan çok merkez oyuncusu gibi oynuyordu. Üretken oyunda merkez orta sahada oynayabilir. Bence Galatasaray'a çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çok doğru bir transfer olarak görüyorum. Son dönemdeki yerli oyunculara bakınca, tam bir büyük takım oyuncusu diyorum. Büyük takıma transfer olmak için geç bile kaldı. Özel bir oyuncu. Galatasaray'a gittiğim için mutluyum. O boyla kafa bile vurabiliyor. Çok cesur bir oyuncu. Faydalı olacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı.

Galatasaray'ın yeni kalecisi Fatih Öztürk'ün handikapları var mı?

Fernando Muslera'nın yokluğunda Galatasaray'ı koruması için transfer edilen ve son olarak Kasımpaşa'da oynayan Fatih Öztürk'ü de değerlendiren Arslan, eski öğrencisinin tek bir handikabı olduğuna vurgu yaptı.

"Herkes onda bir Muslera'yı görmek istiyor"

Cihat Arslan, "Fatih Öztürk, Akhisarspor'a benim aldığım bir oyuncu. Yerli kaleci olarak daha iyisini Galatasaray alamazdı. Fatih'in motivasyonu yerinde. Büyük takım kalecisidir. Fatih de büyük takımlara gitmek için geç bile kaldı. Fiziksel özelliği, çalışkanlığı, otokontrolü, sorumluluğu her şeyiyle örnek bir oyuncu. Kişisel olarak da kaleci olarak da çok doğru transfer yaptı. Fatih'in tek handikabı herkes onda bir Muslera'yı görmek istiyor" diye konuştu.

Tuzla maçı için üzgün

Öte yandan Cihat Arslan, Tuzlaspor'a Play-Off finalinde seri penaltı atışlarıyla mağlup olup 1. Lig hedefini kaçırdıkları için üzgün olduğunu ve Gaziantep FK ile yolları karşılıklı anlaşmayla ayırdıklarını ifade etti. 

Cihat Arslan sahalara ne zaman dönecek?

Kariyer planlaması hakkında ise Arslan, "Sezon yorucu geçti. Ben şu takımı çalıştırayım, bu takıma ben gideyim demedim. Futbolu çok seviyorum ve bir rüyası olan takımlarda çalışmaktan haz alıyorum. Bundan önce böyle oldu, yine aynı şekilde devam edecek. Bize en uygun, idealleri olan bir kulüp olması önemli. Yeni sezonda takım çalıştırma hedefim var" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler