beIN Trio Ekibi Antalyaspor-F.Bahçe Maçında Yaşanan Pozisyonları Değerlendirdi

04.01.2023 - 09:09 | Son Güncellenme: 04.01.2023 - 09:58

beIN Trio ekibi, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan ve Fenerbahçe'nin, Antalyaspor'u 2-1 yendiği karşılaşmada yaşanan pozisyonları değerlendirdi. Detaylar.

beIN Trio Ekibi Antalyaspor-F.Bahçe Maçında Yaşanan Pozisyonları Değerlendirdi

 Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor'u 2-1 yendi ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 

Bu karşılaşmada Antalyaspor'un son dakikalarda Fernando ile bulduğu gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Büyük tartışmalara yol açan pozisyonu yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Trio ekibi değerlendirdi. 

Antalyaspor-Fenerbahçe maçında tartışmalı pozisyonlar

Skorer'in derlediği habere göre; Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında VAR kararları tartışıldı. Fenerbahçe'nin Rossi ile bulduğu golde Batshuayi'nin Bünyamin'e faul yaptığını belirleyen hakem Kadir Sağlam golü iptal etti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Antalyaspor'un Fernando ile bulduğu gol ise Wright'ın ofsayt pozisyonunda Osayi Samuel'i engellediği gerekçesiyle VAR'dan döndü. Fernando'nun golü ofsayt sebebiyle geçersiz sayıldı

İlgini Çekebilir
Antalyaspor-F.Bahçe maçıyla ilgili flaş yorum: "Bu adamların hakemliği yok!"
Habere Git

Galatasaray'dan açıklama! Fenerbahçe'den yanıt

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasındaki tartışmalı pozisyonların ardından Galatasaray açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Tuz koktu! Derdi adalet olmayanlar ayrıcalığını aldı. Biz herkes için adalet aramaya devam edeceğiz. Antalyaspor - Fenerbahçe maçının VAR kayıtları açıklansın, yapılan operasyona ne kılıf bulunduğunu birlikte görelim" ifadelerine yer verildi.

"Hakem ile ilgili söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum"

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray'ın açıklamasına Jorge Jesus'un basın toplantısındaki açıklamalarıyla cevap verdi.

Jorge Jesus, Sarı-lacivertliler '40 saniyede gerçekler' başlıklı paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"Tartışmaları pozisyonlar vardı. 3-1'i yakaladığımz golde neye faul verildiğini anlamadım. Rossi'nin attığı golde neye faul çalındığını anlamadım.Penaltı pozisyonu zaten penaltı. Batshuayi kafayı vurduğunda rakip topu elle kesti. Antalyaspor'un son dakikada attığı golde rakip forvet ofsayt pozisyonundaydı ve pozisyonun hemen öncesinde Samuel'i engelledi. Burada hakemin verdiği iyi bir karar vardı. Hakem ile ilgili söylenecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Eğer şikayet etmesi gereken bir taraf varsa bunu Fenerbahçe olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer 3-1'i yakalasaydık maç orada bitecekti."

Eski hakemler tartışmalı pozisyonları değerlendirdi

Haji Wright'ın pozisyonu

- SORU: "31. dakikada Osayi'nin Haji Wright'a müdahalesi penaltı mı?"

- Deniz Çoban: Burada aldatma var, sarı kart gösterse, hakemi alkışlardım.

- Lale Orta: Abartı bir atma var, penaltı yok.

- Bülent Yıldırım: Haji Wright temas alıp, penaltı kazanmaya çalışıyor. Devam doğru.

İlgini Çekebilir
Aslan derbi öncesi hata yapmak istemiyor! Rakip Ankaragücü...
Habere Git

Rossi'nin pozisyonu

(Görüntü beINSports'tan alınmıştır)

- SORU: "45+3'te Rossi'ye yapılan müdahale penaltı mı?"

- Deniz Çoban: Bu temasla, oyuncu bu şiddetle düşmez.

- Lale Orta: Penaltı değil.

- Bülent Yıldırım: Kesinlikle penaltı yok.

Fenerbahçe'nin golü ofsayt mı?

(Görüntü beINSports'tan alınmıştır)

- SORU: "Fenerbahçe'nin ilk golünde ofsayt var mı?"

- Deniz Çoban: Bu pozisyonda ofsat yok.

- Lale Orta: Ofsayt yok.

- Bülent Yıldırım: Bir ofsayt söz konusu değil.

Penaltı pozisyonu ve Szalai'nin kartı

(Görüntü beINSports'tan alınmıştır)


- SORU: "Fenerbahçe'ye verilen penaltı ve Atilla Szalai'nin sarı kartının iptali doğru mu?"

- Deniz Çoban: Penaltı doğru, Attila Szalai'nin kartı kalmalıydı.

- Lale Orta: Net bir penaltı, elle oynama var. Hakemin görmesi gerekirdi.

- Bülent Yıldırım: Hakem penaltıyı kendi görmeliydi. Penaltı ve sarı gerekir. Attila Szalai'nin faulü, sportmenlik dışı faul. Sarı kartı iptal edilmemeliydi.

İlgini Çekebilir
Yine hakem yine ofsayt tartışması
Habere Git

Rossi'nin golünde faul var mı?

(Görüntü beINSports'tan alınmıştır)

- SORU: "65. dakikada Rossi'nin iptal edilen golünde karar doğru mu?"

- Deniz Çoban: Temas var ama düşürebilecek bir temas değil.

- Lale Orta: İptal kararı doğru değil. Antalyasporlu futbolcui Batshuayi'ye faul yapıyor. Karşılığında Batshuayi rakibinin şortundan tutuyor ve bırakıyor. Antalyasporlu oyuncu abartılı şekilde kendini bırakıyor. VAR izlettirebilirdi.

- Bülent Yıldırım: Hakemin yeri doğru değil. Bünyamin, Batshuayi'yi itiyor. Batshuayi de reaksiyona cevap verip sol eliyle çekiyor. İptal kararı yanlış. VAR burada tıkanıp kalır.

Antalyaspor'un golü ofsayt mı?

(Görüntü beINSports'tan alınmıştır)

- SORU: "90+8. dakikada Antalyaspor'un iptal edilen golünde karar doğru mu?"

- Deniz Çoban: Hakem ofsaytı tespit ediyor. Golden sonra bayrağı çekiyor. İlk pozisyona kaldırıyor. Bayrak geç kalktığı için ortalık karışıyor. Kesinlikle ofsayt olarak değerlendirilmesi gereken pozisyon.

- Lale Orta: Rakibe müdahale kriterleri bence yok. Temas var ama yakında top yok. VAR'ın edebileceğini düşünüyorum. İptal kararı yanlış. Benzer pozisyonlarda VAR müdahale etti, hatırlıyorum.

- Bülent Yıldırım: Maçın yardımcısı ve orta hakem ofsayt dediyse, VAR'ın karışma ihtimali yok. Bence iptal doğru.

Erman Toroğlu: Antalyaspor'un 1 puanı yendi

Eski hakem Erman Toroğlu, karşılaşmanın 90+8. dakikasında Antalyaspor'da Fernando attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal olan golü A Spor'da yorumladı.

Toroğlu, "Pozisyonda kendinizi kandırmayın. Tertemiz pozisyon. Bu yardımcı hakemi kontrol altına almak lazım. Pozisyonda engelleme, kıl dönme falan yok. Bırakın bu işleri!. 2 dakika sonra maç bitecek, Antalyaspor'un 1 puanı yendi. VAR'da kim var? Koray Gençerler. Ulan bu adamların hakemliği yok." ifadelerini kullandı.

Fırat Aydınus: "Hakemin verdiği karara saygı duyulması gerekiyor"

TV8Buçuk yorumcusu eski hakem Fırat Aydınus ise, "Fernando'nun iptal edilen golünde, yardımcı hakemin yaptığı hareket pozisyonda fiziksel bir temasın olduğunu gösteriyor. Ofsayt pozisyonunda olan Haji Wright, Osayi-Samuel'in topa doğru hareketlenmesini engelliyor. Bu engellemenin rakibine etkisi olduğu için hakem ofsayt kararı veriyor. Bu tür yoruma açık pozsiyonlarda hakemin verdiği karara saygı duyulması gerekiyor.

Kadir Sağlam, Antalyaspor-Fenerbahçe maçında birkaç faul ve kart hatası yapsa da genel anlamda performansı iyiydi.

Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı, Güray Vural'ın kaleye giden topu açık olan kolu ile engellemesinden dolayı karar doğru fakat Szalai'ye verilen sarı kartın iptal edilmesi hatalı çünkü Szalai'nin rakibine yaptığı müdahale sportmenlik dışı bir hareket. Rossi'nin penaltı beklediği pozisyonda hakemin devam kararı doğru.

Fenerbahçe maçları, Fenerbahçe takımının defansif kurgusu sebebiyle yardımcı hakemi rezilde eder vezirde eder. Maçın ilk yarısında sahanın en iyisi Alex Taşçıoğlu idi.

Rossi'nin attığı golün öncesinde Batshuayi'nin rakibini formasından çekmesi Antalyasporlu oyuncunun topa hareketlenmesine engel oluyor. Bu yüzden golün iptal kararı doğru" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler