Eski Galatasaraylı yöneticiden karaborsa iddialarına yönelik suç duyurusu!

06.09.2024 - 15:30 | Son Güncellenme: 06.09.2024 - 15:46

Galatasaray eski yöneticilerinden hukukçu Rezan Epözdemir, sarı kırmızılı kulüpte yaşandığı iddia edilen karaborsa bilet skandalıyla ilgil suç duyurusunda bulundu.

Eski Galatasaraylı yöneticiden karaborsa iddialarına yönelik suç duyurusu!

Ayhan ŞENSOY-AJANSSPOR

Galatasaray eski yöneticilerinden hukukçu Rezan Epözdemir, sarı kırmızılı kulüpte yaşandığı iddia edilen karaborsa bilet skandalıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç durusunda bulundu. Suç duyurusu dosyasında çarpıcı iddialar var.

Galatasaray'ın Bayern, Manchester ve Fenerbahçe maçlarına soruşturma!

Galatasaray’ın geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde iç sahada Bayern Münih ve Manchester United ile Süper Lig’de Fenerbahçe’ye 1-0 yenildiği maçların biletleri satışa çıktıktan 1 dakika sonra tükenmiş. Kulübün bilet satışlarından ve kombinelerden sorumlu kişinin yardımcısı konumundaki Emircan’ın kulüpteki görevi bu konunun gündeme gelmesinden sonra değiştirilmiş. Rezan Epözdemir suç duyurusu dosyasında Fatih Altaylı’nın yazısını da gündeme getirerek, araştırılmasını istediği maddeler şöyle:

1- Emircan adlı bu şahsın banka hesaplarının bir an önce incelenmesi gerekir. Çünkü kulüp içinden gelen bilgilere göre paralar bu kişinin hesabına aktarılıyor. Oradan paylaştırılıyor. Ayrıca kulüp yönetiminde önemli bir konumdaki bir kişinin şoförü olarak bilinen Ümit Bey’in banka hesapları acilen incelenmeli. Bu hesaba gelen paralar var ise bu paranın kaynağı soruşturulmalı.

2- Galatasaray’ın stadındaki kamera kayıtları incelendiğinde stat güvenlik odasının arka tarafındaki gizli bir oda dikkat çekecektir. Derbi maçlarının ve önemli maçların oynandığı günler bu odayı üç kişinin üs olarak kullandığı görülecek. Bu üç kişi Eray Yazgan, Alper Narman ve eski Adnan Oktar müridi Bora Bahçetepe. Kulüp çalışanlarının bana verdiği bilgiye göre kayıt dışı bilet operasyonu bu odadan idare ediliyor. Güvenlik kamerası kayıtları silinmeden bu kayıtların güvenceye alınması gerek. Tüm bu yazdıklarım, kulüp çalışanları tarafından bilinen ve yönetim tarafından organize edildiği için içleri kan ağlayarak bunu izlemek zorunda kalan görevliler tarafından bana aktarılan bilgiler. Tüm bunları ortaya çıkarıp soruşturması gereken yönetim kurulunun “temiz” üyeleri ise sessiz. Ve bu arada bu rezaleti organize edenler şu anda harıl harıl savcı organize etmeye çalışıyorlar. Kaçınılmaz hale gelen soruşturmanın hiç değilse Galatasaray Spor Kulübü üyesi ve bu işi kapatacak bir savcıya verilmesi için tüm siyasi güçlerini kullanıyorlar. Bunun için Federasyon yönetiminde bulunun bir Galatasaraylıyı da devreye sokmaya çalışıyorlar. Soruşturmanın Savcı A. A.’ya verilmesi halinde bu dosyanın kapatılacağını düşünüyorlar.

3- Adı geçen isimlerim son 2 yıldaki mal varlıkları incelenmeli. Gerekirse Masak bir araştırma yapmalı.

Young Boys maçında 250 bilet üzerinden 1000 avro vurgun iddiası!

Bu arada iddialar bununla sınırlı değil. Galatasaray’ın 21 Ağustos’ta deplasmanda Young Boys’a 3-2 yenildiği maç öncesi bir taraftar bilet almak istiyor. İsviçre kulübünü aradığında Galatasaray’a ayrılan biletlerin sarı kırmızılı kulübe gönderildiği aktarılıyor. Bu taraftar Galatasaray kulübünü aradığında ise bilet kalmadığı yönünde bir yanıt alıyor.

Bu gelişmeler üzerine, Almanya merkezli bir karaborsa bilet sitesinden VIP kategori bilet buluyor. Normalde 70 euro’ya satılması gereken biletler için tanesine 325 Euro ödeyerek iki bilet satın alıyor. Biletleri satın aldıktan sonra, bilet transferi için bilet sahibinin kişisel bilgileri site tarafından paylaşılıyor. Bileti B.D. isimli bir kadından almasına rağmen, biletler kendisine E.B.K. isimli bir şahıstan ve kurumsal bir e-posta adresi olan trtsports.international@trt.net.tr üzerinden transfer ediliyor.

Rezan Epözdemir, bu durumda Galatasaray'a zararının bilet başına 250 Euro olduğunun ve eğer 1000 bilet için böyle bir durum gerçekleştiyse, tek maçta 250 bin Euro’luk bir kayıptan söz edilebileceğinin altını çiziyor. Karaborsa iddialarının ortaya çıkması üzerine Galatasaray’ın Young Boys ile oynadığı rövanş maçı öncesi satışa çıkan biletler, saatler boyunca satışta kalıyor. Rezan Epözdemir, maçın önemine dikkat çekerek, bu durumu izahı mümkün olmayan, son derece manidar ve düşündürücü olarak değerlendiriyor.

İlgini Çekebilir
Eray Yazgan'dan karaborsa bilet iddialarına yanıt: "Gülüp geçiyorum bunlara"
Habere Git

TC Kimlik Numaraları üzerinden soruşturma talebi

Savcılığa yapılan suç duyurusunda ayrıca son iki yıl içinde Galatasaray’a ayrılan biletlerin ve özellikle toplu ödeme ile alımların tespit edilmesi, sürekli olarak aynı T.C kimlik numaralı kişilere yükleme yapılıp yapılmadığının ve bu T.C kimlik numaralarından üçüncü kişilere devir gerçekleşip gerçekleşmediğinin incelenmesi, bu T.C kimlik numaralı kişilerle iddialarda adı geçen diğer kişiler ve kulüp profesyonelleri arasındaki HTS ve baz sinyalizasyon kayıtlarının dosyaya celp edilmesi, yine bu T.C. kimlik numaralı kişilerin aktif ve pasif banka hesap dökümlerinin dosyaya celbi, stadın arkasında olduğu ileri sürülen gizli odayı gören kamera kayıtlarının celp edilerek bilirkişi vasıtasıyla inceleme yaptırılması, biletleri yüksek rakamlara sattığı iddia edilen şirket ve yetkililerinin ticaret sicilden tespit edilmesi, bu şirket yetkilileri ile irtibatı ve ilişkisi olan yönetici veya üçüncü kişileri HTS, baz ve sinyal kayıtları ile tespit edilmesi, ilgililerin hesap hareketlerinde bilirkişi vasıtasıyla inceleme yaptırılarak olağandışı hesap hareketlerinin tespitinin yapılması, Mali Suçları Araştırma Kurulu'na müzekkere yazılarak suç delilleri ile elde edilen malvarlığı değerlerinin olup olmadığı, bu malvarlığı değerlerinin aklanması eyleminin gerçekleşip gerçekleşmediğine dair inceleme yaptırılması istendi.

Özbek üyeleri tatmin etmedi

Öte yandan Galatasaray başkanı Dursun Özbek, dün yapılan Eylül ayı Divan Kurulu Toplantısında iddialar hakkında yaptığı konuşmada üyeleri tatmin etmedi. Özbek’in karaborsa bilet skandalıyla ilgili suç duyurusunda bulunmadığı aksine iddiaları ortaya atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler